en ålder av uppkomsten av klimakteriet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-03
Alla stadier av klimakteriet är markerade med en minskning av det kvinnliga hormonet östrogen. Denna minskning kan förekomma i alla åldrar för ett obegränsat antal medicinska skäl, men i klimakteriet det oftast börjar i slutet av 30-talet. Det finns speciella omständigheter som klimakteriet kan utlösas tidigt från kirurgiska behandlingar, genetik eller sjukdom

Du behöver:.
Mycket vätska
. Vila.
En termometer.

tidig menopaus (särskild omständighet)

Tidig menopaus kan inträffa när som helst före 40 års ålder. Denna typ av klimakteriet brukar väckt den genom att ha en hysterektomi med båda äggstockarna borttagna, och har båda äggstockarna borttagna, kemoterapi eller strålning eller autoimmuna sjukdomar. Symtom på tidig menopaus missas menstruationscykeln, värmevallningar, vaginal torrhet, urinblåsa irritabilitet, humörsvängningar, torr hud, ögon eller mun, sömnlöshet, och minskad sexlust. Symtom i tidig menopaus kan vara ganska svår på grund av den plötsliga östrogen.

Perimenopause (etapp 1)

Perimenopause, även kallad menopaus omvandling är den två till åtta år som inträffar före klimakteriet börjar. Kvinnor börjar vanligen perimenopause i sena 30-talet till början av 40-talet. Du kan fortfarande bli gravid i klimakteriet, eftersom du fortfarande har en menstruation. Symtom på Perimenopause omfatta oregelbundna menstruationer, värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar, smärta vid samlag, urinvägsinfektion, minskad sexlust, öka i mitten av midjan kroppsfett och problem med koncentration och minne. Orala preventivmedel är den vanliga behandlingen för att lindra dessa symptom.

Menopaus (etapp 2)

Klimakteriet vanligtvis inträffar mellan åldrarna 45 och 55, när nivåerna av hormonet östrogen och progesteron minska avsevärt. Denna förändring i hormon orsakar cykeln blir frånvarande och därmed startade den klimakteriebesvär skede. När du börjar klimakteriet, du kommer inte längre att kunna bli gravid. Symptom på klimakteriet kan vara mild, måttlig eller svår. Symtomen omfattar hjärtat bultade eller racing, värmevallningar, nattliga svettningar, rodnad, sömnproblem (insomni), torrhet i slidan, glömska, humörsvängningar och en ökning av slidan infektioner. Blodprover behövs för att avgöra om du har angett detta skede av klimakteriet och även för att utesluta andra sjukdomar som kan efterlikna dessa symtom.

efter klimakteriet (etapp 3)

efter klimakteriet börjar efter ett år av missade perioder, och kan inträffa när som helst från dina 40 och framåt, om du inte nått klimakteriet tidigt. När det gäller det senare kommer du att klassas som post-menopausala direkt efter operationen. Post-klimakteriet är det sista steget i klimakteriet. Symtom på efter klimakteriet är de samma som symtomen vid klimakteriet, inklusive humörsvängningar, torrhet i slidan, värmevallningar och nattliga svettningar. Många kvinnor upplever lätta blödningar (spotting) under efter klimakteriet, och även om de flesta orsakerna till spotting är godartade, det återstår att utredas av din läkare, eftersom alla blödningar upplevt under efter klimakteriet som onormal.

Behandling

Alla stadier av klimakteriet har behandlingar till minska obehaget av symtomen. Klimakteriet kan inte vändas i något skede, men det kan induceras. Det är viktigt i något skede av klimakteriet att ha regelbundna besök med din läkare, eftersom de symptom du upplever kan bero på effekter medicinering biverkningar eller andra sjukdomstillstånd. Kvinnor i alla åldrar i alla stadier av klimakteriet löper risk för osteoporos, så ta ett dagligt tillskott (belopp som bestäms av din läkare) kan bidra till att minska denna risk.

Previous:nothing Next:diarré och hudutslag symtom hos barn i lekåldern

Relaterade artiklar


 • hur du ger ditt barn Pedialyte, kreativt
 • lösningar Medrol biverkningar
 • dryck vattenrening
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • problem med alkoholmissbruk
 • teen abort lagar
 • Varför har jag oregelbunden mens?
 • vad vecka gör risken för komplikationer minskar?
 • Kan man bli gravid före eller efter din mens?
 • hur de kan skydda barn från influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com