gul ansvarsfrihet efter klimakteriet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-11
Post-klimakteriet, minskar normalt flytningar allmänt på grund av de lägre nivåerna av östrogen. Enligt Dr Jelovsek, MD, det är ganska ovanligt för en kvinna att ha en kronisk svampinfektion efter klimakteriet. Det kan dock hända. Om en kvinna tar hormonersättningsterapi (HRT), Jelovsek konstaterar att doseringen kan vara för låg om hon upplever flytningar. Men kom ihåg att ta syntetiskt östrogen har förknippats med ökad risk för bröstcancer och hjärt-kärlsjukdomar så ta detta i beaktande innan HRT och framför allt innan du ökar dosen.

Diabetes

Om en kvinna insjuknar i diabetes, som ibland händer under klimakteriet, kan detta resultera i ett tillstånd som kallas jäst vulvovaginit, vilket är vanligt efter klimakteriet.

Östrogenets roll

En liten mängd flytningar är normalt för alla kvinnor. Östrogen föranleder produktionen av slem sekret som produceras av livmoderhalsen och sedan tränga sig igenom den vaginala väggarna. Ansvarsfrihet är generellt tunn och klar eller mjölkvit. Det är luktfritt och inte orsaka sveda, irritation. Eftersom östrogen dips drastiskt under klimakteriet, noterade mängden utsläpp, som tidigare, bör vara lägre än den var före klimakteriet.

Beskrivning

Om du ansvarsfrihet är illaluktande, eller har en fiskliknande lukt, det som onormal. Om ditt ansvarsfrihet verkar pus-liknande, eller klumpiga och vit som keso, är detta också onormal. Om ansvarsfrihet är tjockare eller tyngre än normalt eller blod-färgat, gulaktig, grönaktig eller gråaktig i färgen det är oroväckande. Flytningar kan vara ett tecken på att det är inflammation i slidan (vaginit). Detta kan bero på irritation orsakas av en kemisk eller en infektion. Enligt Merck. com blir slidan torrare och tunnare efter klimakteriet, vilket ökar risken för inflammation, vilket kan resultera i utsläpp.

Typer

Bakteriell vaginos kan orsaka fiskliknande lukt och en gul-, vit- eller grå-färgade ansvarsfrihet. Om ansvarsfrihet ser ut som keso, detta är förmodligen resultatet av en svampinfektion som kallas candidiasis. Om en kvinna har en skummig ansvarsfrihet som är gulgrön och tunga detta kan orsakas av en protozo-infektion kallas trikomonasinfektion. Den gula eller gröna flytningar kan också vara resultatet av klamydia eller gonorré. Om din utsläppet färgat av blod, kan detta vara ett tecken på livmoderhalscancer, vaginal eller endometriecancer. Enligt Cleveland Clinic, är en gul ansvarsfrihet behandlas med receptbelagda läkemedel, keso sorten behandlas antingen via piller eller föreskriven vaginalkräm. Den fiskliknande illaluktande infektion är också behandlas av vaginalkräm eller oral medicinering.

Behandling

Behandla dina utsläpp beror på vad som orsakar det. Att diagnostisera din sjukdom kommer din läkare att titta på ett prov av utsläppet under ett mikroskop. Använd inte douche eller använd feminina spray eftersom det kommer att förvärra tillståndet. Om du inser att kondomer din partner använder orsaka irritation, byta märke. Vissa tvålar, pulver och krämer kan irriterande.

Previous:nothing Next:ökningen av vita blodkroppar hos nyfödda

Relaterade artiklar


 • Introduktion till tonårsgraviditeter
 • tecken på astma hos nyfödda
 • om sura uppstötningar och astma hos barn
 • egenskaper födelsemärken
 • naturliga naturläkemedel för barn
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • tecken på graviditet blixten
 • ländryggen skador
 • hälsoproblem från nagelbitning
 • sätt att främja bröst tillväxt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com