information om Botox och piriformis syndrom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-28
Piriformis syndrom är ett smärtsamt och obehagligt myofacial smärta tillstånd där musklerna i skinkorna, höfterna och bäckenet påverkas. Detta villkor är inte klarlagd, och senaste rapporterna om användningen av Botox för lindring av piriformis syndrom har väckt frågor om hur effektiv denna form av behandling. Botox är relativt väl känd för immobilizing musklerna i ansiktet och används ofta av hudläkare för behandling av rynkor och det naturliga åldrandet

Om

Piriformis myofacial syndrom -. Även känd som PMS-är inte en väl förstått skick. Enligt Martin Childers DO, PHD av Wake Forest University Health Services, patienter med detta tillstånd är vanligen kvinnor och oftast nyligen har haft en nedgång där deras höfter eller skinkan har skadats. Smärtan kan stråla ut från höfterna och rumpan, ner i benen och även nå så långt som till fötter och tår.

Botox

Dr Childers har studerat de olika behandlingar som är tillgängliga för behandling av PMS. En av de behandlingar som granskas för effektivitet är Botox, som är varumärkesnamnet av botulinum toxin, annars känd som botulism. Botox har vunnit i popularitet i en mängd olika användningsområden förutom dermatologi, inbegripet behandling av smärtsamma muskler villkor vari immobilizing musklerna kan ge smärtlindring.

Negativa effekter

Botox arbetar främst genom att blockera nervändarna som stimulerar smärta som känns i piriformis syndrom. Som ett resultat, det finns sällan dödliga effekter från de doser av Botox som injiceras när de används för smärtlindring i PMS. Kan dock negativa biverkningar förekomma strax efter en injektion. Dessa inkluderar influensaliknande symtom av träningsvärk, huvudvärk, yrsel, yrsel, feber, frossa och buksmärtor.

Symtom

Symptomen på piriformis myofacial smärta med djupa smärta vid tryck punkt som är halvvägs mellan basen i ryggraden och längden på skinkan. Dr Childers menar att denna smärta kan öka när trycket punkt vidrörs eller pressade ned på. Dessutom kan smärta och stickningar stråla ned antingen från benet och till fötter och tår. Stickningar kan kännas som en brännande känsla eller som om benet eller foten var kallt.

Alternativa behandlingar

Användning av Botox för piriformis syndrom betraktas som en off-label eller FDA icke godkända behandlingsplan. De mer konservativa syn på behandling av PMS är att använda elektrisk stimulering av musklerna, injektion av lokalanestetika och /eller steroider. För många individer, kan dessa metoder vara mer än tillräcklig för att hantera smärtan av PMS. Men om dessa konservativa ansatser fungerar, med hjälp av Botox för PMS smärta kan vara ett rimligt alternativ.

Previous:nothing Next:lösningar som hjälper människor att sluta röka

Relaterade artiklar


 • amylas vs lipas
 • bedrail risker för äldre
 • ärftlig risk för diabetes hos barn
 • Hur är förfallodagen för graviditet beräknas i människor?
 • kroppslukt från svettningar och klimakteriet
 • hur man gör en armbåge brace hemma
 • saker som förbättrar minnet
 • fördelarna med röntgenstrålar
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • Vanliga frågor om erektil dysfunktion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com