kan rotavirus bero på smuts?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-13
Rotavirus är en gastrointestinal sjukdom som främst drabbar barn i åldrarna 2 månader till 5 år. Det är en mycket allvarlig mag-och tarm-virus som orsakar gastroenterit. Enligt rotavirusinfo. com, skickar rotavirus 250. 000 barn till akuten varje år och upp till 70. 000 barn till sjukhuset. Rotavirus drabbar nästan alla barn, varje etnicitet och ekonomisk status, oavsett kvaliteten på vatten, mat eller sanitet

Du behöver:
mycket vätska
. Vila.
En termometer.

Orsak

Rotavirus är ett virus som sprids genom kontakt. Många hushåll tvål dödar inte viruset. Det bästa sättet att stoppa spridningen av rotavirus är kontinuerlig handtvätt, speciellt efter att ha använt toaletten eller byter en blöja, och rengöring av ytor med blekmedel produkt. Skolor och daghem har en högre förekomst av spridning rotavirus, och bör därför vara ännu mer vaksam i handtvättning, leksaker och alla hårda ytor. Rotavirus kan inte orsakas av smuts, om inte smutsen har viruset i den.

Symtom

Typiskt rotavirus har en 48-timmars inkubationstid. Därefter kommer ett barn uppleva lätt till svåra kräkningar och diarré. För de mest allvarliga fall kan ett barn kräks och har diarré så många som 20 gånger på en dag. Detta leder till uttorkning, som i barn kan vara livshotande. Den kräkningar och diarré kan vara allt från tre till nio dagar. Överdriven diarré kan också orsaka blöjeksem

Behandling

Det finns inget botemedel mot rotavirus. Den måste ha sin gång tills kroppen kan bekämpa det. Måste dock uttorkning behandlas. Det är bäst att rådgöra med din läkare eller gå till sjukhuset om ditt barn upplever rotavirus symtom. Barn som lider av rotavirus måste rehydreras. Enbart vatten inte kommer att ersätta de väsentliga elektrolyter som barnen behöver. Det finns flera barns rehydrering drycker som fungerar bra, även Pedialyte. Vuxen rehydrering drycker, såsom Gatorade, bör inte användas, eftersom de inte är speciellt balanserad för barn. I svåra fall kommer barn att behöva uppblött intravenöst antingen i läkarmottagningen eller på sjukhus eftersom de inte kan hålla även de rehydrering dricka ner.

Vaccin

Vaccinet licens i USA för att bekämpa rotavirus är RotaTeq. Enligt Centers for Disease Control (CDC), förhindrar RotaTeq 74 procent av alla rotavirus fall, 98 procent av svåra fall och 96 procent av sjukhusvistelser orsakade av rotavirus. Detta vaccin ges i tre doser, vid åldrarna 2 månader, 4 månader och 6 månader. De möjliga biverkningarna av RotaTeq (och alla vacciner) är smärta, rodnad vid injektionsstället, huvudvärk, trötthet och obehag.

Tidsplan

Rotavirus sveper över USA med början i sydväst och flyttar till nordost från höst till vår. De flesta fall av rotavirus rapporteras och behandlas under denna säsong. Det är dock möjligt att få rotavirus som helst på året, och i alla geografiska regioner.

Previous:nothing Next:svartmögel sjukdom och symtom

Relaterade artiklar


 • mat mögel fakta
 • lever med Méniu00E8res sjukdom
 • hur man berättar en person dåliga nyheter
 • alla sätt om hur man sluta röka
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • Adipex phentermine biverkningar
 • rättsmedel för att bota ödem
 • Fakta om mammografi
 • drogmissbruk kontra drogmissbruk
 • diarré och hudutslag symtom hos barn i lekåldern
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com