kost & fysisk kondition

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-22
Wellness är inte något man kan köpa eller en läkare kan ge dig. Istället måste du göra livsstilsval som kan hjälpa dig att skaffa det. Och i Amerika, 6 av de 15 vanligaste dödsorsakerna är delvis på grund av dålig livsstilsfaktorer av kost och motion, enligt National Center for Health Statistics diagrammet i texten "Fit and Well" av författare Thomas Fahey, Paul Insel . och Walton Roth

näringslära grunder

Det finns sex viktiga näringsämnen som vår kropp behöver för att prestera bra och vara friska: vatten, mineraler, vitaminer, fetter, kolhydrater och proteiner. Vår kropp måste få de flesta av dessa näringsämnen från mat och kosttillskott, vi kunde inte tillverka den mängd som krävs --- eller tillräckligt fort --- för att möta dessa dagliga behov på annat sätt.

Vatten, de viktigaste näringsämne omfattar mellan 50 och 70 procent av vår kroppsvikt och är nödvändigt medhjälp kemiska reaktioner, transporterar kemikalier i hela vår kropp, och reglering av kroppstemperatur, samt att ta bort avfall. Dessutom måste det fyllas på i kroppen under och efter fysisk aktivitet, eftersom vatten förlust (i form av svett) upplevs ofta mer då.

näring och energi

Tre av de sex viktiga näringsämnen också spela en roll i fysisk kondition, eftersom de förse kroppen med energi. Dessa tre är fett, protein och kolhydrater. Vid lättare verksamhet eller viloperioder, fett är kroppens främsta energikälla. Men vid 9 kalorier per gram, är ett minimum av fett som behövs för bränsle och andra kroppsfunktioner (skydd organ) så intagande behöver vara låg för att upprätthålla en normal hälsosam vikt --- som också är ett mål för fysisk kondition.

hjärna, blod, kroppen energi

kolhydrater och protein varje innehåller 4 kalorier per gram, men det är kolhydrater som ger de flesta av kroppens bränsle som används för musklerna under större fysisk ansträngning. Dessutom kolhydrater är det enda bränsle som kroppen använder för vissa hjärna, blod och nervceller systemet.

Food Guide Pyramid och Fitness

utvecklats av det amerikanska Department of Agriculture, uppmuntrar Food Guide Pyramid konsumtion mångfald inom fem angivna livsmedelsgrupper rekommenderas. Exempelvis, om du bara äter potatis (som är hög i vitamin C), istället för att äta spenat också, beröva dig själv av vitamin A kan du få från spenat, samt lägre kaloriförbrukning.

Bröd, spannmål, ris och pasta är den största delen av matpyramiden, vilket möjliggör 6 till 11 portioner om dagen av denna mat grupp. Och dessa livsmedel är ofta låg fetthalt och hög i komplexa kolhydrater, vilket gör dem utmärkta energikällor för uthållighetssporter.

Grönsaker, frukt och Fitness

Den näst största gruppen är grönsaker och måste konsumeras i mängder 04:57 portioner per dag. Grönsaker är också rika på kolhydrater och låg fetthalt och ger inte bara bränsle för fitness, ger de näringsämnen som behövs för att bekämpa sjukdomar och andra sjukdomstillstånd som försvårar fitness.

Frukt, den tredje största matgrupp i pyramiden-och även låg fetthalt och hög i kolhydrater-bör konsumeras i mängder på två till fyra portioner per dag.

Previous:nothing Next:typer av löss

Relaterade artiklar


 • etiskt beslutsfattande för hospicevård
 • behandling och botemedel för smärtsam förlossning samlag
 • örter för att döda parasiter
 • manlig kontra kvinnlig skelett
 • hur läka köldskada
 • Så för att lindra din förstoppning naturligt
 • mat som förstorar bröst hos män
 • fettsnål kost planering
 • hår drogtest faq
 • problem med graviditet med HPV
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com