livsstilsförändringar för att minska prostatacancer

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-28
Enligt Mayo Clinic, är prostatakörteln en liten (valnöt storlek) körtel som är ansvarig för att producera sädesvätska. Mayo Clinic rapporterar att prostatacancer är bland de vanligaste cancerformerna för män, som påverkar ett av var 6 män i USA. Dock kan göra livsstilsförändringar bidra till att minska risken för att utveckla prostatacancer

skära ner på socker

Enligt Prostate Cancer Foundation, forskare konstaterat att höga majssirap (en typ av socker som finns i bearbetade livsmedel) omvandlas snabbare än naturligt socker. Eftersom socker är en viktig energikälla för prostatacancer, är det viktigt att skära ner på socker, särskilt hög fruktossirap.

Äta antiinflammatoriska Foods

Antiinflammatoriska livsmedel kan bidra till att motverka skador orsakade av prostatacancer, rapporter Prostate Cancer Foundation. Ät mycket av dessa livsmedel, inklusive: apelsiner, äpplen, blåbär och andra färgglada frukter. Också fylla på broccoli, mörk gröna bladgrönsaker och blomkål. Ät en frukt och grönsaker vid varje sammanträde för att säkerställa att du får tillräckligt i din kost.

Koka inte ditt kött

Om du gillar ditt kött förkolnade, är det dags att tänka om. The Prostate Cancer Foundation förklarar att överkokning ditt kött där du utsätts för cancerframkallande ämnen, som kan orsaka inflammation i prostatakörteln. Prova bakning eller sautering ditt kött och undvika överkokning.

Saw Palmetto Tillägg

Enligt Mayo Clinic, är Saw Palmetto en av de få tillägg för prostatacancer som har testats i stor omfattning. Detta tillägg kan behandla urin problem som orsakas av prostatacancer. Men förklarar Mayo Clinic detta tillägg kan ta upp till tre månader för att börja arbeta. Också, tala med din läkare innan du tar något tillägg.

När man ska ringa en läkare

Enligt Mayo Clinic, om du upplever svårigheter vid vattenkastning, kontakta din läkare. Detta kan vara ett tecken på ytterligare komplikationer i prostata.

Previous:nothing Next:mest effektiva demens droger

Relaterade artiklar


 • svartmögel sjukdom och symtom
 • fosterutveckling steg
 • skälen för fostrets undervegetationen
 • dieter för urinsyra stenar syra njure
 • Hur lång tid efter en period kan du bli gravid?
 • stadier av klimakteriet
 • enda barn socialt beteende problem
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • tidigt födda barn och riskfaktorer
 • barn urinvägsinfektion symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com