lösningar som hjälper människor att sluta röka

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-27
Beslutet att sluta röka är ofta svår. Majoriteten av rökare vet de hälsosamma effekterna av att sluta, men nikotin cravings är ofta för starka för att övervinna. Kom ihåg att det aldrig är för sent att skörda frukterna av en rökfri liv. Sluta, oavsett hur gammal du är, kommer omedelbart att minska risken för olika sjukdomar och störningar

Fakta

Enligt American Cancer Society, är rökning en riskfaktor för många olika cancerformer, inklusive cancer i lungor, mun, svalg, struphuvud, matstrupe, njure , urinblåsa, bukspottkörtel, livmoderhals, mage och olika typer av leukemi. Rökning är också en riskfaktor för lung-sjukdomar, hjärtsjukdomar och blindhet.

Styra din hunger

En av de största hinder att övervinna när man försöker sluta röka är suget efter nikotin. Sluta röka, måste du lära dig att kontrollera dina begär. Du kommer inte att längta efter cigaretter ständigt, det kräver kommer och går. När du känner lust att lysa upp, finns det olika saker du kan göra för att lindra suget. Prova småäta på något, som solrosfrön, russin eller sockerfritt tuggummi. Ta en dusch eller diska när du är sugen på en cigarett. Eller prova några mentala avslappningsövningar, som föreställde dig själv i din favorit plats och tänka på någonting annat i 10 minuter. Din längtan bör inte länge, så gör något under tiden kommer att få dig över att puckeln.

Nikotinersättning

Vissa rökare inte kan sluta röka på grund av abstinensbesvär. Nikotinersättning, även känd som nikotinläkemedel, är ett bra sätt för rökare att övervinna de abstinensbesvär de kan uppleva när de beslutar att sluta. NRT finns i olika former: patchar, tandkött, inhalatorer, sugtabletter och nässpray. Om du upptäcker att du inte kan sluta röka genom att mentalt styra din hunger, kan NRT vara en bra match för dig.

Belöna dig själv

Det är viktigt att belöna dig själv när du har beslutat att sluta röka. Till exempel, om du röker ett paket cigaretter om dagen, ta pengar som du normalt skulle utgifterna för cigaretter och placera den i en burk. I slutet av veckan, ta ut de pengar du sparat och använda den för att köpa dig något fint som belöning för ditt hårda arbete. Detta kommer ge dig något att se fram emot annat än att lysa upp en cigarett. Genom att göra detta kommer du även se den stora summa pengar du kommer att spara när du helt vanan.

Träffa läkaren

Om du har försökt sluta på egen hand, men verkar inte kunna skaka lusten att röka, kan det vara dags att prata med din läkare. Han kommer att vara extatisk över din livsavgörande beslut, och kommer att vara mer än gärna. Det finns vissa recept och inhalatorer som kan hjälpa dig ta itu med nikotin sug. Prata med din läkare om din situation, och han kommer att rekommendera den bästa formen av behandling för dig.

Previous:nothing Next:Vilka är de första tecknen på ett missfall?

Relaterade artiklar


 • medfödda hjärtproblem
 • låg kortisol symtom
 • hur man överlever den överleva H1N1-viruset (svininfluensan)
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • define cellmembranet
 • spädbarn botulism symtom
 • Adipex viktminskning drog
 • hur man har mycket energi och sluta vara så trött
 • stänkblödning efter förlossningen
 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com