nukleinsyror i människokroppen system

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-15
Den nukleinsyror mest framträdande i den mänskliga kroppen systemet är DNA och RNA. Dessa material är ansvariga för att upprätthålla och reproducera de celler som bygger upp kroppen. De är involverade i ett antal processer som arbetet för att erbjuda material som behövs för cellernas reparation och ämnesomsättning processer

Du behöver:. .
Mycket vätska
Vila.
En termometer.

Identification

DNA och RNA-molekyler i varje cell är kroppens viktigaste nukleinsyra material. Båda typerna av molekyler ansvara för att utveckla material som behövs för att upprätthålla cell liv. Energiproduktion, cellernas ämnesomsättning och cell reproduktionen processer är alla styrs av den information som finns inuti dessa nukleinsyror. Dessa material är uppbyggda på ett sådant sätt att all information som behövs för att utföra vardagliga cellfunktioner och cell reparation finns inuti dessa molekylerna.

DNA

DNA-molekyler, som också kallas deoxiribonukleinsyra, innehålla och lagra cellens genetisk information (gener och kromosomer) inuti cellens kärna. Dessa molekyler blandas för att bilda en helix struktur som syftar till att säkerställa kopior av detta genetiska material finns kvar i händelse av cellskador. DNA-spiralen är uppbyggd av material som kallas nukleotider. De nukleotider arbetet med att förena de två DNA-strängarna i spiral. Adenosin, guanosin, cytosin och tymidin finns det nukleotider som finns i DNA-molekyler. I vilken ordning de visas bestämmer den genetiska kodningen för cellen.

RNA

RNA-molekyler, även känd som ribonukleinsyra, är ansvarigt för överföringen av genetisk information från DNA-molekyler till andra delar av cellen. RNA material arbetar sedan för att samordna de kemiska reaktioner som ingår i tillverkningen av protein som behövs för att bygga och reparera celler. RNA material tillverkas av DNA nukleinsyror. Denna process sker under den DNA-kopiering process där motsvarande RNA strängen molekyler produceras tillsammans med dubbla DNA-strängen.

Nukleotider

Som nukleotider behövs för att bygga DNA och RNA-molekyler, spelar de en viktig roll i tillverkningen nya celler, reparation av skadade celler och upprätthålla liv i den mänskliga kroppen som en helhet. Även DNA-molekyler utnyttjar adenosin, guanosin och tymidin nukleotider, är RNA-molekyler tillverkas med uradine i stället för tymidin. Nukleotider förekommer i par längs nukleinsyra strand. Adenosin och guanosin kallas purinnukleotider och alltid uppträder i par i DNA-spiralen. Cytosin är tymidin och uradine kallas pyrimidin nukleotider, och alltid uppträder i par längs DNA och RNA-molekylen delar.

DNA-reparation

Cell Metabolism funktioner kan generera biprodukt material som kan vara skadliga för genetiska strukturer i cellen . Näringsbrister och fria radikaler material kan potentiellt uppdelning av DNA-strukturen nukleinsyror. DNA-molekyler är utrustade för att utföra en serie av kemiska reaktioner som skadade delar av DNA-strängen kan repareras. Dessa reparationer processer utförs av specialiserade enzymer som börjar kemiskt rekonstruera pauser som visas i nukleotid komponenter som utgör delar.

Previous:nothing Next:effekterna av koffein på en baby

Relaterade artiklar


 • effekterna av mobiltelefoner på ofödda barn
 • teen abort lagar
 • naturliga sätt att stoppa överdriven svettning
 • tvingade klimakteriet
 • hur bli gravid den naturliga och roligt sätt
 • astma inom jordbruket
 • Essure förfaranden
 • familjeplanering och preventivmedel
 • Memory-spel för seniorer
 • jämföra laserbehandling BPH
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com