ökningen av vita blodkroppar hos nyfödda

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-11

White Blood Cells

nyfödda i allmänhet har en mycket högre antal vita blodkroppar än vuxna. Efter födseln kommer en nyfödd vita blodkroppar kontrolleras noggrant. En förhöjd nivå eller ökande nivå kan tyda på en infektion, trauma eller annan sjukdom. Vita blodkroppar och hjälper kroppen slåss av infektioner och skadliga bakterier i kroppen.

Efter födelsen är en nyfödd mycket mottagliga för infektioner och sjukdom. En förhöjd vita blodkroppar gör barn att kämpa mot dessa rovdjur, men dessa nivåer kommer att gå inom två veckor eller så när de väl vant sig vid sin omgivning.

Ökande antal vita blodkroppar

Normal vita blodkroppar hos vuxna varierar från 5 till 8000, men antalet är 12 till 15 gånger högre hos nyfödda. Nyfödda vita blodkroppar höja snabbt på grund av trauma och stress födelseort. Deras kropp reagerar på nya miljön genom att snabbt upphöja antalet vita blodkroppar i kroppen för att kämpa mot nya bakterier och hålla infektioner från utvecklingsländer.

Vid efterföljande checkups för en nyfödd baby, kommer vita blodkroppar kontrolleras igen för att se till att de går ned. Om vita blodkroppar inte har gått ner, eller har gått högre, kan det indikera en infektion eller annan sjukdom. Fler tester kommer att behöva göras på nyfödda för att bättre diagnostisera problemet.

Övergripande effekter av ökande antal vita blodkroppar

En förhöjd vita blodkroppar som kallas leukocytos. Om ett antal vita blodkroppar upptäcks måste det övervakas noga för att vara säker på att nivåerna sjunkit. Annars skulle det finnas ett mycket allvarligare problem till hands. Leukemi är en fråga som måste uteslutas omedelbart om det finns någon annan infektion eller problem närvarande grundar sig på andra tester.

När vita blodkroppar blir förhöjt, bör de återgå till normala nivåer inom två veckor. Om nivåerna i en nyfödd inte avtar inom denna tid, kan barnläkaren schemat ytterligare tester för att utesluta andra möjligheter.

Previous:nothing Next:skulle klimakteriet orsaka högt blodtryck?

Relaterade artiklar


 • behandling för låg spermiernas rörlighet
 • hur man botar hicka: den NYU Medical School "membran"-metoden
 • bröst information
 • hur de kan skydda barn från influensa
 • medfödda hjärtproblem
 • vad som väntar under en prostata tentamen
 • lever med en rökare
 • hypofystumör & graviditet
 • hur man rengör öronen med mineralolja
 • näsblod hos små barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com