ryggradsfusion pros & cons

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-30
Spinal fusion är en kirurgisk operation för att korrigera problem med ryggmärgen och ryggsmärtor. Det innebär placeringen av metaller som hålls samman med metall skruvar på patienter ryggen. Målet med denna operation är att kontrollera kotan smärta och att i ryggmärgen. Det finns några för-och nackdelar förknippade med denna typ av verksamhet

Vad är ryggradsfusion?

ryggradsfusion kirurgi utförs på patienter med ryggproblem. Ingreppet görs när segmentell instabilitet leder till att patienten allvarlig smärta. Förväntningarna för att utföra ryggradsfusion är att smärtlindring skulle bli resultatet. Sådana förväntningar bygger på teorin att om allt går väl fusion i slutändan skulle begränsa rörelse inom de segment där det gör ont kommer från.

Fördelar av Spinal fusion-Smärta

ryggradsfusion kan lindra nerv och ryggvärk om verksamheten. Operationen kan skapa mer utrymme runt ryggmärgen och nervrötterna. Har dock att vara försiktig, att se till att det inte är orsakade instabilitet runt de drabbade områdena i operationen. Dock kan denna operation minskar sin spinal regionen och ryggsmärtor. Fusion operation kan garantera att sådana patienten kanske inte behöver en operation på just den nivån. Det skulle också kunna se till att förslaget kommer att stoppas på viss nivå där detta förfarande genomförts.

Minskar Post Decompressive Deformity

Spinal steloperation kan också minska efter decompressive deformitet. Denna operation kan också leda till rättelser på redan befintliga missbildningar som patienten har. När dessa frågor är åtgärdas, skulle patienten ha en normal re-anpassningen av deras ryggrad, återställas till sitt ursprungliga läge. Därför denna korrigering i slutändan kan minska slitage av andra närliggande nivåer. En sådan minskning skulle innebära att risken för en sådan patient med en annan operation på samma ben nivå är minimal.

Nackdelar med Spinal Fusion

ryggradsfusion har vissa nackdelar också. Transaktionen omfattar i stort sett en hel del ben arbete och rutiner. Det finns en möjlighet att det i framtiden kan finnas behov av ytterligare ben kirurgi. Under ryggradsfusion kan vissa delar av patientens kotan blivit utsatt. Följaktligen musklerna måste dissekeras för att slutföra den här proceduren. Inflammationer kan resultera ibland som en följd av spinal fusion operationen.

Stress och Nerve Irritation

ryggradsfusion kirurgi innebär att man använder stavar och skruvar för att försöka stabilisera ben. Det finns en möjlighet att en del av den hårdvara som används i denna operation kan leda till att patienten viss irritation. Det är också möjligt att utveckla några bensvaghet genom detta förfarande. Det är ett syndrom som också kan bli följden av spinal steloperation, känd som "angränsande segment sjukdom. "Det finns vissa oreglerade debatt bland ryggraden kirurger om utvecklingen av detta syndrom efter ryggradsfusion operation. " Intilliggande segment syndrom "teori anser att den stela segment kan leda till att mobila segmentet vissa spänningar. Detta i sin tur kan leda till degeneration av de berörda delarna.

Previous:nothing Next:vad som är normalt blodsocker efter maten?

Relaterade artiklar


 • Skillnaden mellan huvudlöss & mjäll
 • svår astma hos barn
 • klimakteriet & vulva smärta
 • orems omvårdnadsteori
 • korrekt stående arbetsställning
 • tre sjukdomar orsakade av rökning
 • hur du skyddar ditt barn ägg
 • passiv rökning och astma hos barn
 • barn knäproblem
 • blå baby syndrome
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com