saker som förbättrar minnet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-07
Studier inriktade minnas och tillbehör gör nyheter dagligen. Över hela världen, studerar man hjärnan och arbeta med program och kemikalier som ökar dess förmåga att minnas information. Vetenskapen är racing att hitta ett botemedel mot åldersrelaterade minne nedgång, som Alzheimers sjukdom och demens. Under tiden kan du ta ett antal steg för att förbättra ditt minne och vässa dina kognitiva färdigheter.

Dricka te

Forskare vid Newcastle University upon Tyne funnit att kemikalier i både grönt och svart te kan fungera på enzymer förknippade med minnet. De fann att te, men inte kaffe, hämmade förmåga acetylkolinesteras (AChE) att bryta ner den kemiska budbäraren acetylchoine, en av de signalsubstanser som ansvarar för friska minne.

Dr Ed Okello, bly forskare i studien tycker att dricka te varje dag skulle kunna öka minnet. Planer är på gång att utveckla ett läkemedel som verkar på samma sätt de kemikalier i te göra.

Smell Rosor

En studie publicerad i 9 mars visade 2007 års utgåva av Science att människor som utsattes för lukten av rosor medan lärande hade bättre minne lagring när doften återinfördes under slow-wave sleep (SWS). Minnas var inte påverkas när den doften var inte närvarande under den lärande möte eller om doften återinfördes under andra faser av sömn som REM (Rapid Eye Movement). Andra starka dofter kan påverka minnet också.

Med andra ord, när man försöker lära sig ny information, t. ex. en studie för ett test, lukt stark doft, så har doften i närheten när du sover. Du kanske minns materialet bättre nästa dag.

Sleep Well

En universitetet i Genu00E8ve studie lades fram för ett Federation of European Neuroscience Societies konferens som förstärkte uppfattningen att god sömn är nödvändig för minne minns. Dr Sophie Schwartz, bly forskare sade: "Våra resultat visar att en period av sömn efter en ny upplevelse kan konsolidera och förbättra efterföljande effekter av lärande av erfarenheten. "

Även om mer forskning behövs för att exakt fastställa den mängd sömn som behövs, denna studie upprepar bevis på att människor måste vara utvilad för bästa minns förmåga.

Spela spel

A ny studie vid University of Wollongong pågår för att bevisa att barn, med och utan ADD, förbättra minns förmågor efter att ha spelat dataspel. Studien hänvisar till att särskilda datorstödd inlärning spel kan hjälpa barn med kognitiva förmågor.

För de äldre klarade sig vissa dataspel bättre än andra på att minska åldersrelaterade minnesförlust. Dr Nir Giladi, en neurolog vid Tel Avivs universitet i Israel rapporter om att vissa dator utbildningsprogram hjälpa hjärnan relaterade aktiviteter som att köra och att förebygga fall. "Det ser ut som åtminstone vissa kognitiva områden har förbättrats avsevärt även efter en relativt kort period av praktik," Giladi sagt. Program med hjälp av dataspel för att förbättra minnet blir tillgängliga för seniorer på sjukvårdsinrättningar, och franchising försöker pracka minne-öka spel är riktade äldre amerikaner över hela landet.

Previous:nothing Next:sätt att stoppa snarkning

Relaterade artiklar


 • sjukdomar från klimakteriet
 • hur man stoppar influensa och förkylningsvirus omedelbart
 • fiskolja och magont
 • hur man rengör mänskliga öron
 • egenskaper födelsemärken
 • hälsoproblem från nagelbitning
 • hur man botar hicka: den NYU Medical School "membran"-metoden
 • dryck vattenrening
 • naturlig familjeplanering & amning
 • vad vecka gör risken för komplikationer minskar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com