struktur av muskelfibrer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-23
Även prata hörs överallt i muskler, muskelmassa och muskelskador, vad är muskler egentligen gjord av? Svaret är muskelceller, eller fibrer. Nu smink, funktion, typ och struktur av dessa fibrer är viktiga för hälsan hos dina muskler, så det kan vara viktigt att veta denna information. Muskelfibrer är lika viktiga för muskler som ben till skelettet. Det är viktigt att veta allt du kan om dem

Funktion

muskelfibrer är de små celler som har en muskelvävnad tillsammans. Muskelfibrer i kroppen är oräkneliga, och när de tillsammans bildar muskler som fungerar väl. De arbetar hårt för att ingå avtal, lyfta, dra, skjuta och utföra normala funktioner varje dag.

Typer

Det finns olika typer av muskelfibrer i kroppen. Kom ihåg att dessa muskelfibrer typer, inte muskler typer i allmänhet. Fast mellanliggande, snabb fatiguable, snabb, trötthet-resistenta, och långsam är alla olika typer av muskelfibrer. Dessa etiketter ges till varje typ som grundar sig på deras funktionella egenskaper: maximal kraft, utmattningshållfasthet, hastigheten i nedgången, kapaciteter som oxidativ och glycoltic och kära, och aktiviteter som actino-myosin ATPas.

Längder

På samma sätt som fibrer skiljer sig åt i prestanda kapacitet och verksamhet, muskelfibrer varierar i längder också. Detta är logiskt med tanke på hur stor eller liten del muskler i kroppen kan vara. Även om man tror att ju mindre muskel, desto kortare fibrer, är detta inte alltid så. I större muskler finns det ibland finns mindre fibrer. Detta är på grund av behovet för att muskeln att hålla sträckt sammankopplade. Längre fibrer menas här lättare blir det för en eller flera rippa under stress.

Struktur

För att visualisera hur en muskel fiber ser ut, tänka sig en rund bit av muskeln man kunde se ner i när man skär. När man tittar på dess tvärsnitt, ser du flera saker. Vävnaden täcker utsidan av muskel eller fascia. Och så ser du (om du kan) hundratals eller tusentals små avlånga /runda-formade ändar av muskelfibrer eller celler. Dessa fibrer är långa och kopplas samman av perimysia. Dessa celler har många kärnor, "hjärnan" i cellen och kan orsaka rörelse, vilket gör dem muskelceller, eller fibrer.

Skador

När en person gör skada på en muskel, genom att "dra" den, sila den eller riva sönder den, är skadorna på dessa muskelfibrer eftersom de är vad som gör muskeln själv. Lyckligtvis kan muskelceller regenerera, till skillnad från hjärnceller. Ansträngande motion, motionera på något sätt utan ordentlig stretching och en olycka är alla sätt att skada muskelfibrer. Det är viktigt att inse att medan det är möjligt för de skador att läka, kan det ta tid och kommer definitivt inte vara lika stark som originalet. Tala alltid med din läkare om du misstänker skada kan ha gjorts för att en muskel.

Previous:nothing Next:hepatit C & interferon behandling

Relaterade artiklar


 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • stegen i en synundersökning
 • tecken och symtom på diabetes hos barn
 • vad förutom cancer orsakar PSA-nivåer för att öka?
 • tecken på heroinmissbruk
 • Användning av hand desinficerande våtservetter
 • amylas vs lipas
 • snabb behandling av munsår
 • hur man kan sluta röka för det kristna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com