svartmögel sjukdom och symtom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-13
Svartmögel verkar ofta i hem och i byggnader till följd av vattenskador som är obehandlad. Svartmögel kan vara en källa till många besvär och symptom och kan vara en källa till vad som ibland kallas "sjuka hus"-syndromet. Idag finns det en mycket större medvetenhet om svartmögel än tidigare och många kommuner kräver svartmögel upplysningar när husen säljs. Svartmögel kan orsaka en mängd olika symptom och biverkningar

Du behöver:.
Mycket vätska
. Vila.
En termometer.

Orsaker

svartmögel sjukdom och symptom orsakas av svart mögel som växer i hemmen i varma fuktiga platser. Enligt Jay Portnoy, MD, av barns Mercy Hospital Kansas City, det finns flera olika stammar av mögel som orsakar svart mögel att växa och är farliga för en persons hälsa. Dessa stammar inkluderar Penicillium, aspergillum, Cladosporium och stachybochrys. Alla dessa formar kan orsaka svart klibbig och stinkande mögel som orsakar allvarliga sjukdomssymptom som inledningsvis kan bara irriterande och, om den lämnas obehandlad, kan bli betydligt livshotande.

Vanliga symptom

Enligt Jay Portnoy, MD, gemensamma svartmögel sjukdom och symtom är respiratorisk sjukdom, såsom astma, illamående, kräkningar, yrsel, huvudvärk, trötthet och hudutslag. Dessa symtom är ofta orsakade av de kemikalier som håller på att frigöras av svartmögel och försvinner när en person lämnar huset angripet av svartmögel.

Symptom på framskriden

Avancerat svartmögel sjukdom och symptom, enligt Dr Jay Portnoy, inkluderar känslor som inte försvinner när man lämnar huset, men har etablerat sig i kroppen. Dessa symtom kan inkludera symtom från centrala nervsystemet av yrsel, huvudvärk och utslag på huden som inte enkelt förklaras eller behandlas. Utslag kan verka röd med upphöjda skalor eller visas i samband med allvarliga astmasymtom av hosta, väsande andning och svårigheter att andas djupt.

Sena symtomen

Även måttlig och avancerad svartmögel sjukdom och symptomen kan vara av allvarlig oro, enligt Dr Portnoy, de allvarligaste är för unga spädbarn, som kan bli föremål för snabb progress av effekterna av mögel på deras immunförsvar. Detta är allvarliga och betydande oro för föräldrar. Andra sena symtom kan vara cancer och dödfödslar hos spädbarn som formar försök att döda någon levande varelse som kan vara konkurrens om utrymmet och för näringsämnen i miljön.

Behandlingar

Bortsett från att ta bort svartmögel från hemmet, som kan kräva av en professionell mögel flyttföretag, kommer medicinsk intervention förmodligen krävas för personer som lider av svartmögel sjukdom och symtom. Enligt DrVandana Batra och Dr Basim Asmar av eMedicine, läkemedel förskrivna omfatta vorikonazol och caspofungin. Medel mot svamp är ofta den första raden för behandling av hudutslag och andra respiratoriska effekter. Andra behandlingar kan innefatta operation för att avlägsna svampinfektioner från lungorna som har invaderats av formarna, för att förhindra ytterligare skador.

Previous:nothing Next:biverkningar av aprozide





Relaterade artiklar


 • ökningen av vita blodkroppar hos nyfödda
 • struktur av ortopediska skor
 • tecken och symtom på diabetes hos barn
 • olika organ system
 • hur får man vägglöss?
 • hur man förebygger astma hos barn
 • vad vecka gör risken för komplikationer minskar?
 • vad förutom cancer orsakar PSA-nivåer för att öka?
 • malignt melanom hos barn
 • örter för att döda parasiter




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com