tecken och symtom på anemi under en graviditet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-06
Graviditet är en av de mest spännande tid i en kvinnas liv. Det kan också vara en av de mest stressande. Förutom oro för barnet, måste kvinnan att se till att hon får vad hon behöver för att hålla sig frisk. En av de gemensamma villkor som måste följas är anemi (inte tillräckligt med röda blodkroppar eller begränsad förmåga av röda blodkroppar för att få syre och järn genom kroppen).

Trötthet

Trots att många friska kvinnor är uttömda under hela graviditeten, kan extrem trötthet indikera anemi. Detta är ett mycket vanligt tillstånd så, ensamt, inte nödvändigtvis att mamman är anemisk.

Svaghet och Yrsel

Vid första tecken på svaghet eller yrsel, stoppa vad du gör och sitta eller ligga ner. Se din barnmorska så snart som möjligt.

Huvudvärk

Vissa kvinnor som är anemiska har låg, bultande huvudvärk. Orsaken kan vara utmattning, uttorkning eller svält. Ibland äta eller dricka något kommer att få det att försvinna, men om inte, kontakta din läkare.

Andra symptom

De andra symtom som kan tyda anemi under graviditet är blekhet av huden eller naglar, ansträngd andning, snabba hjärtslag, lägre kroppstemperatur, bröstsmärtor och irritabilitet. Dessa symtom är resultatet av hjärtat att behöva arbeta hårdare för att ge mer syre till blodet.

Sätt att få mer Iron

Förutom att ta prenatal vitaminer med järn, bör gravida mammor äta en kost av järn- rika livsmedel, såsom mörkt kött kyckling, fullkorn, melass Blackstrap, säker Seafoods, broccoli, spenat, nötter och torkad frukt. C-vitamin hjälper också upptaget av järn, så dricka och äta frukt och grönsaker som, apelsinjuice jordgubbar och tomater.

Järntillskott

Vissa kvinnor fortfarande inte klarar av att absorbera järn de behöver för sin gravida organ, så deras läkare kan ordinera en järntabletter. Dessa bör tas med mat och började i små doser och öka tills anemi är under kontroll. För att förhindra förstoppning, dricka mycket vatten och gradvis öka fiber i kosten.

Livsmedel som blockerar upptaget av järn

Vissa livsmedel är kända för att blockera upptaget av järn, så det är en bra idé att begränsa dem under graviditeten. Dessa inkluderar kaffe, mjölk, te, soja och äggulor. För mycket fibrer kan också ta bort järnet innan den absorberas i blodomloppet.

Previous:nothing Next:10 sätt att få arbetskraft

Relaterade artiklar


 • 10 hälso-frågor
 • korrekt stående arbetsställning
 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • Hur system i kroppen tillsammans?
 • vad som påverkar hjärtfrekvens
 • problem med graviditet med HPV
 • amylas vs lipas
 • egenskaper födelsemärken
 • botemedel mot graviditet huvudvärk
 • hälsorisker för gravida tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com