tecken på graviditet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-07
När kroppen omvandlar att rymma sina nya hyresgästen, kan en kvinna uppleva några anmärkningsvärda förändringar om hon inser att hon är gravid eller inte. Dessa symtom kan variera från mycket mild till svår, normalt leder till ett läkarbesök för att antingen bekräfta graviditeten eller att skingra föreställningar att hon lider av en rad andra villkor, allt från blindtarmsinflammation till influensa, att ens klimakteriet.

Missade Perioder

En missad tid är en av de vanligaste tecknen på graviditet. En kvinnas cykel är i regel 28 dagar lång och kulminerar med avgivande av endometrial foder. Detta sker dock inte när en kvinna är gravid. Beroende på kvinnan, får en tid fördröjas upp till en vecka, vilket innebär att inte varje kvinna vars tid inte starta i tid kan vara gravid, kan det helt enkelt vara en försenad cykel. Efter en vecka kan dock missad tid blivit ett mycket påtagligt tecken på graviditet. Bortsett från graviditet kan en missad tid också ett resultat av en drastisk förändring i kost, vikt eller ångest nivåer.

graviditetsillamående

Trots att det kallas graviditetsillamående, denna term för illamående eller kräkningar som inträffar under graviditeten faktiskt kan slå när som helst. Dessa symtom kan börja så tidigt som två veckor efter att bli gravid, och tenderar att pågå i 14 veckor. En av de viktigaste orsakerna till illamående verkar vara dofter, som många läkare har en teori om att gravida kvinnor har en ökad känsla av lukt, vilket gör dem mer känsliga för cigarettrök, parfym och färdiglagad mat. Kräkning uppstår vanligtvis på grund en gravid kvinnas östrogen stiger snabbt, störa magen och dess innehåll. En del kvinnor utvecklar också aversioner på livsmedel som de brukade njuta av, till exempel stekt kyckling eller kaffe, medan andra kvinnor har cravings för smaker och mat som de inte har provat eller aldrig haft. Dessa unika val av mat och aversioner tenderar att inträffa under den första trimestern.

Ömhet i brösten

Ändringar i en nyligen gravida kvinnans hormonella nivåer ofta orsakar stickningar, ont eller förnimmelser anbud inom bröst. Detta är ett enkelt sätt att urskilja huruvida ens illamående, kräkningar eller ändrar förhållande till mat är relaterad till graviditet eller inte. Som barnet växer, det kan även bröst. De kan känna sig mer ifylld eller tung och bli mer känsliga för beröring. Bröstvårtor kan också bli anbudet, vilket gör det obekvämt att byta kläder eller att sätta press på bröstet. Du kan också hända att dina bröstvårtor blir mörkare och större.

Previous:nothing Next:saker som förbättrar minnet

Relaterade artiklar


 • zon diet säkerhet under en graviditet
 • spädbarn botulism symtom
 • med bältros under graviditeten
 • hur man kan förhindra seniorer från att falla och inte kan få upp
 • effekter av dopamin
 • barn munsårsbehandling
 • hur man får barnen att tvätta händerna
 • problem med graviditet med HPV
 • nyfödda kylbehandling information
 • botemedel mot graviditet huvudvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com