vad som är normalt blodsocker efter maten?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-30
Socker är viktigt för din hälsa. Den äter din hjärna och ger din kropp med bränsle. För mycket eller för lite socker kan bära allvarliga hälsorisker. Det är normalt för din kropp att uppleva toppar och dalar i blodsockernivån beroende på din nuvarande verksamhet. Din kropp har en inbyggd mekanism som kallas bukspottkörteln som hjälper till att förhindra blodsockernivån från tillsatta för högt eller doppning för låg

blodsocker

många livsmedel som du äter innehåller socker avgörande för kroppens normala funktion. Godis, som godis, tårta eller kakor, innehålla bearbetat socker. Frukt innehåller naturligt socker. Kroppen omvandlar kolhydrater till socker. När du äter socker från någon av dessa källor, träder den in i blodet och blir vad som kallas blod glukos eller blodsocker.

Du kan testa din blodsockernivå genom att placera en liten mängd blod på en liten remsa av behandlat papper som du sedan infoga i en glukosmätare. Normala blodsockernivåer är mellan 70 mg /dl och 120 mg /dl (milligram blod glukos per deciliter blod).

Hyperglykemi är när blodsockret är högre än normalt. Blodsockernivåer under det normala kan orsaka ett tillstånd som kallas hypoglykemi.

När sockret går in i blodet, är din bukspottkörtel utlöses för att producera ett hormon som heter insulin. Insulin obligationer med blodsockret, så att den matar din kropp den energi som den behöver. Bukspottkörteln övervakar ständigt din blodsockernivå och producerar tillräckligt med insulin för att stimulera din kropp och hålla din blodsockernivå inom normalområdet.

högt blodsocker av att äta en måltid

Det finns flera aktiviteter som kan orsaka normala svängningar utanför det normala intervallet i ditt blodsocker. De vanligaste är att äta en måltid, motion och stress.

När du äter en måltid som innehåller något socker källa, din kropp är översvämmad med blodsocker. Bukspottkörteln inte kan producera tillräckligt med insulin för att rymma socker, och så din blodsockernivå stiger över en normal nivå på cirka en till två timmar. Det är möjligt att det under denna första timme, kan din blodsockernivå bli så hög som 180 mg /dl.

efter måltid stegring i blodsockret kan minskas genom att äta en hälsosam kost som innehåller mycket protein och låg i kolhydrater. Undvika förädlade sockret kommer också att bidra till att hålla dina blodsockernivåer mer stabil.

Blood Glucose Gungor från Motion

Om blodet innehåller mer blod glukos än den behöver, insulin arbetar för att lagra överskottet bort som fett. Din kropp kräver mycket energi när du tränar. Bukspottkörteln kommer att skapa mer insulin än normalt för att ge din kropp med de nödvändiga bränslet. När dina blodsockernivåer blir för låg, kommer din kropp äta upp av fettet leveranser som har lagrats borta.

När du avbryter träningen, det tar ett tag för bukspottkörteln att justera insulin utbudet återgå till det normala, så det är inte ovanligt att uppleva ett högt blodtryck rätt glukos nivå efter träningen. När bukspottkörteln inte justera insulin leverans, din blodsockernivå kan sjunker under normal tills du byter ut blodsockret genom mat eller dryck.

Låga blodsockernivåer från Stress

När du blir stressad eller orolig, din kropp går in i vad som kallas den "kamp eller flykt" syndrom. Även om du inte utövar kommer din kropp att kräva mer bränsle än normalt. Din bukspottkörtel svarar genom att skapa ett överskott av insulin som orsakar dina blodsockernivåer att doppa.

Sjukdomstillstånd

Om din blodsockernivå genomgående stiger högre än 180 mg /dl efter att ha ätit någon typ av måltid, kan du ha ett medicinskt tillstånd som kallas "diabetes" eller "insulinresistens. " Diabetes är ett tillstånd där bukspottkörteln inte fungerar korrekt och antingen skapar inget insulin eller inte tillräckligt med insulin.

Insulinresistens är ett tillstånd där bukspottkörteln inte skapar lämplig mängd insulin, men kroppen är oförmögen att ge insulin för att band med glukos i blodet, så det inte kan skapa energi.

långlivade hyperglykemi kan ge allvarliga medicinska problem, inklusive synförlust, cirkulationsproblem, hjärtsjukdomar, njurproblem, koma och även död. Enligt National Institute of Health National Diabetes Information Clearninghouse, om du lider av ihållande hyperglykemi, är du på samma risk att drabbas av en hjärtattack som någon som redan har haft en hjärtattack.

Previous:nothing Next:Hur snabbt lägger löss ägg?

Relaterade artiklar


 • kan du bli gravid den första dagen av din mens?
 • enda barn socialt beteende problem
 • vad är bio feedback?
 • muskler som används i andning
 • vad är orsakerna till spädbarn eksem?
 • Hur du ser att din syrehalten är låg?
 • biverkningar av steroider för kvinnor
 • sätt att avyttra dambindor
 • hur du håller koll på din menstruationscykel
 • hemlagad get bröstmjölksersättning baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com