vad som orsakar smärta i benen vid menstruation?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-25
Var 28 till 32 dagar kvinnans menstruationscykel börjar om, sparka igång med den första dagen av sin tid. Menstruation sker under loppet av flera dagar, och under denna tid obefruktat ägg och livmoderslemhinnan är skjulet. Menstruation kan ta så lite som tre till fyra dagar eller så länge som sex till sju dagar. Längden på menstruation och intensiteten i dess biverkningar varierar från kvinna till kvinna.
Många kvinnor klagar över fysiska krämpor under menstruationen, inklusive kramper, illamående, trötthet och kramper och smärta i lår och ben.

Biverkningar av Menstruation

Det finns många biverkningar av en kvinnas mens. Förutom mild till allvarlig blödning, kan en kvinna räkna med att uppleva några eller alla av dessa symtom: trötthet, irritabilitet, känslomässig känslighet, kramper, huvudvärk, illamående, kräkningar, diarré och även värk och stickande smärta i smärta i buken, nedre delen av ryggen , lår och ben. Några av dessa symtom uppträder under dagarna fram till starten av menstruationen, i andra fall kommer de att börja när menstruation gör. Svårighetsgrad och varaktighet av dessa symtom varierar med varje kvinna.

Orsaker till bensmärta

Ben smärta är en vanlig åkomma som kvinnor klagar över under premenstruellt syndrom (PMS) och menstruation. Det finns flera orsaker ben kan förekomma. Enligt Pain-Digest. net, uttorkning, mineralbrist och vitaminbrist är sannolika orsaker till ben. Det är också möjligt att din livmoder och ben dela en nerv väg, i vilket fall smärta från uteruskontraktioner skulle kunna utlösa smärta i benet.

I andra fall kan endometrios eller dysmenorré vara orsaken lår eller ben förekommer. Endometrios är ett tillstånd där livmodern vävnad växer på andra ställen i kroppen. Villkoret orsakar skador som kan hittas i hela bäckenet, men de kan också hittas i tarmen, tarm, kolon, tillägg, ändtarm och urinblåsa. Villkoret orsakar bäckensmärta, smärta i nedre ryggen och benen, och det stör menstruationscykeln och kvinnans förmåga att bli gravid.

dysmenorré är en sjukdom som orsakar svåra och smärtsamma menstruationer. Det är en av de vanligaste problemen läkare adress med kvinnorna, och det påverkar upp till 75 procent av post-ludna kvinnor. Det orsakar kraftig menstruation, crampy och arbetskraft-liknande smärtor, illamående, kräkningar, diarré, yrsel, huvudvärk, ryggsmärtor och ben.

Rättsmedel

Ben smärta i samband med menstruation kan behandlas på flera sätt. Du kan lyfta benen och tillämpa en varmvatten flaska eller en uppvärmd pad till källan till smärtan. Du kan bada i ett varmt bad eller ta en lång dusch.

Läkemedel kan också lindra ben. Anti-inflammatoriska och icke-steroida smärtstillande medel kan lindra smärta i de flesta fall. Enligt Patient Storbritannien, dessa typer av mediciner blockera prostaglandin kemiska, vilket är tänkt att utlösa ben. Förutom att blockera de kemikalier som är tänkt att utlösa smärta i ben, kan dessa typer av mediciner minskar också menstruationsblödningar. Over-the-counter alternativen ingår Motrin och ibuprofen. Om du behöver något starkare, tala med din läkare och be om ett recept-styrka lösning.

Förebyggande

Hindra bensmärta kan ofta ske genom att äta hälsosamt, dricka mycket vätska och få tillräckligt med sömn varje natt. En daglig multivitamin kan försäkra att du inte lider av ett mineral eller vitaminbrist. Om du upplever smärta ben, ett smärtstillande medel eller tillämpningen av en het pack kan bidra till att lindra den.

Tips

Du ska inte behöva genomlida ben. Tala med din läkare om du upplever smärta i benet och andra fysiska obehag under menstruationen. Tillsammans kan du skapa en behandlingsplan som hjälper dig att effektivt hantera alla typer av smärta som du kan uppleva medan har mens.

Previous:nothing Next:effekterna av bantningspiller på menstruationscykeln

Relaterade artiklar


 • zon diet säkerhet under en graviditet
 • hög risk ålder för graviditet
 • urinblåsan fakta
 • rättsmedel för att bota ödem
 • gul ansvarsfrihet efter klimakteriet
 • botemedel mot graviditet huvudvärk
 • spädbarn lungsjukdom
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • om bronkopulmonell dysplasi syndrom
 • hur man använder Proactiv under amning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com