varför använda varmt vatten att tvätta händerna?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-02

Du behöver:
mycket vätska
. Vila.
En termometer.

varmt eller kallt?

Många människor tror att varmt vatten är bättre att kalla vid handtvätt. Vissa tror även att skölja med varmt vatten i sig är tillräcklig. Men sanningen är att alla vatten varmt nog för att döda virus och bakterier på händerna skulle skålla huden. Vatten som är för varmt kan lämna huden torr och narig, med massor av sprickor och springor där bakterier kan Hunker ner och vänta på ett lämpligt tillfälle att slå till. Det är faktiskt den tvål som fällor pesky mikrober så att vattnet kan skölja bort dem.

Vad Hett vatten kan göra

hett eller varmt vatten fungerar bäst att skära i kroppen oljor på vår hud som hänger på att smuts och bakterier. Varmare vatten gör också tvål mer diskmedel, som hjälper den plocka upp alla skräp på våra händer. Som sagt, Centers for Disease Control anger i sina riktlinjer endast om att vattnet vara rent och köra, inte nödvändigtvis varm eller kall. Återigen är det en kombination av att gnugga händerna tillsammans med tvål och vatten som gör susen.

Hur och när Wash

När du tvättar händerna, använd tvål med den varmaste vatten du kan, men inte sur om bara kallt vatten finns tillgängligt. Så länge det är igång och ren, kommer du att bli bra. Tvåla in båda sidorna av händerna från handlederna till fingertopparna, och glöm inte att skrubba mellan fingrarna. Gör detta i cirka 20 sekunder och sköljs sedan de flesta av dessa infektionsskapande buggar rätt ner i avloppet. Torka händerna med en ren handduk eller pappershandduk kommer att göra jobbet på resten. Tvätta före och efter laga mat eller äta mat, efter att ha utanför, efter att ha spelat med husdjur, och efter att ha använt toaletten, byta blöjor eller städa upp efter din hund, katt eller annat djur.

Inget vatten?

När vatten finns inte alls, en alkohol baserad hand sanitizer kommer desinficera händerna nästan lika bra som tvål och vatten. Även om det inte kommer att rensa alla organiska material från huden, kommer det att döda mikrober som kan sprida sjukdomar. Använd samma process för att gnugga desinfektionsmedel på händerna, fram och tillbaka, från fingertopparna till handlederna, i 20 till 30 sekunder eller tills det torkar.

Resultatet

I vår vardag, med varmt vatten för handtvätt kommer att göra jobbet effektivare än kallt vatten, men det är inte absolut nödvändigt. Tvål i alla vattentemperatur, är den verkliga hemligheten till rena händer.

Previous:nothing Next:jämföra laserbehandling BPH

Relaterade artiklar


 • diabetes hos barn
 • hur man ska hålla parasiter borta
 • naturlig smärtlindring under förlossningen
 • Fakta om mammografi
 • steroider för astma hos barn
 • hur du skyddar ditt barn ägg
 • Essure förfaranden
 • alternativ till total knäledsplastik
 • Hur är förfallodagen för graviditet beräknas i människor?
 • zon diet säkerhet under en graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com