Hur effektiv är spermiedödande glidmedel?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-06
Kvinnor som vill förhindra graviditet har många preventivmedel alternativ för dem, och besluta om den bästa kräver forskning. En av de viktiga frågor att ställa är om inte en viss form av preventivmedel är effektiva. Om du funderar på att använda ett spermiedödande glidmedel som din viktigaste formen av preventivmedel, ta lite tid att lära sig om dess effektivitet, fördelar och risker innan du gör

Effektivitet

Enligt en studie rapporteras av Family Health International spermiedödande produkter, inklusive smörjmedel, har en 26 procents misslyckande för typisk användning under det första årets behandling. Planned Parenthood anger att spermiedödande produkter kommer att misslyckas 15 procent av tiden med perfekt användning, och 29 procent av tiden med normal användning. Detta är en av de högsta felfrekvenser bland accepteras preventivmedel alternativ, men dessa produkter inte minskar risken för att bli gravid när inget annat preventivmedel alternativ finns.

Hur de fungerar

spermiedödande glidmedel är skum eller geler som innehåller kemikalier som döda eller skada spermier med avsikt att förhindra graviditet genom att hålla spermier från förena med ägget. De viktigaste kemiska ingrediensen i spermiedödande smörjmedel är nonxynol-9 (N-9). Förutom att ge möjlighet till graviditet skydd, dessa produkter fungerar också som en vaginal smörjmedel, förbättra nöje för paret under samlag då naturliga smörjning är inte tillräckligt. Spermiedödande glidmedel ger inte någon bevisad skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Fördelar

spermiedödande glidmedel smörjer liksom preventivmedel. De kan göras diskret i en ficka eller handväska. De kräver inte ett recept från läkare, inte heller måste noggrant monteras på den enskilde. De flesta drugstore-butiker, dessa produkter, vilket gör dem enkla att köpa, och de är säkra att använda under amning. De har ingen effekt på hormonbalansen i kvinnans kropp. Använda spermiedödande medel är enkelt, vilket gör detta ett preventivmedel alternativ som inte stör samlaget erfarenhet.

Risker

Nonoxynol-9 ibland irriterar vävnaden inuti en kvinnas kropp, vilket ökar risken för henne att anlita en sexuellt överförd infektion eller urinvägsinfektion. Det kan också orsaka obehag för vissa användare, både manliga och kvinnliga. Den största risken vid användning av en spermiedödande glidmedel är risken för graviditet, eftersom detta är en av de minst effektiva preventivmetoder. Spermiedödande glidmedel kan vara rörigt att tillämpa och kan läcka ut ur slidan efter samlag. Många kvinnor använder spermiedödande produkter felaktigt eftersom de kan köpas över disk, vilket innebär att kvinnans läkare inte har en chans att förklara en korrekt användning för henne.

Använd

spermiedödande smörjmedel måste placeras i slidan innan samlag, och de flesta produkter måste vara kvar i slidan i 10 till 15 minuter före samlag sker för att ge tillräckligt skydd. De förlorar också sin effektivitet en timme efter insättning, så par måste uppmärksamma tid och tillämpa mer smörjmedel om en timme har passerat. Kvinnor som använder spermiedödande glidmedel bör inte douche i minst sex timmar efter samlag. Spermiedödande medel kan användas tillsammans med en annan form av preventivmedel, som ett membran eller kondom, för maximal effektivitet.

Previous:nothing Next:konservativ behandling av hälsenan brista

Relaterade artiklar


 • fördelarna med röntgenstrålar
 • hur man hittar en tricare leverantör
 • define kolesterol
 • olika organ system
 • diet för undernäring
 • define antikroppar
 • Vad måste jag göra för att bli gravid?
 • diet för någon med smittsam hepatit
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur man får mer D-vitamin i ditt liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com