Hur många ben har vi i vår fot?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-23
Den mänskliga foten måste upprätthålla inte bara vår vikt, utan även absorbera stötar varje steg vi tar. Foten hjälper också driva oss som vi går och springer. En så viktig del av kroppen kräver många punkter av rörelse, och därför är många små ben. Nästan 25 procent av benen i vår kropp är i våra fötter, tillsammans med mer än 100 muskler, senor som fäster muskler till ben och ligament som ansluter ben till ben. Se Referens 1 att se de specifika fiskben som beskrivs nedan

Häl

Klacken består av två stora ben. Talus (2) ansluter foten vid de två nedre ben ben (skenben och vadben) och tillåter fotleden för att flytta upp och ner. Enligt talus är calcaneus (1) eller "hälbenet. " Eftersom detta ben stödjer kroppens vikt, är det nödvändigtvis foten största ben.

Mid-Foot

Den mellersta delen av foten består av fem ben. Strålbenshälta (3) ben är närmast calcaneus och är rectangularly formad. På insidan av bågen är den mediala kilskrift (4), och arbetar utåt mot den laterala sidan av foten är mellanliggande kilskrift (5), den minsta av mitten-fots ben. Nästa är den laterala kilskrift (6) med tärningsbenet (7), den största i mitten av fot ben, på motsatt sida av bågen.

Långa ben

De långa benen i foten är den första mellanfot (8 ) på bågen eller stortå sidan av foten. Förutom det är det andra mellanfot (9) och därefter den tredje mellanfot (10), den fjärde mellanfot (11) och den femte mellanfot (12) på den lilla tå sidan.

Tåben

stortån består av två ben: den proximala falang av stortån (13) närmast den första mellanfot, och den distala falangen av stortån (14). Nästa tå, eller andra tån, innehåller tre ben: den proximala falang av den andra tån (15), den mellersta falangen av den andra tån (16), och den distala falangen av den andra tån (17). Den tredje, fjärde och femte tår innehåller också tre liknande namn ben i varje.

Totals

Det finns 26 ben i varje fot om vi inte räknar de två små ben runt sesamoid finns i senan under den första mellanfoten. Vi har 33 anslutningar i varje fot och fotled, otaliga blodkärl och nerver hela och en stor kudde av fett under calcaneus.

Previous:nothing Next:kan du vara gravid och har en ljus period?

Relaterade artiklar


 • spädbarn hand styvhet och skakat baby syndrome
 • hörntand binnikemask rättsmedel
 • dieter för urinsyra stenar syra njure
 • alla sätt om hur man sluta röka
 • hur man använder Proactiv under amning
 • kost & fysisk kondition
 • sömnstörningar hos barn
 • östrogendominans & ledvärk
 • homeopatisk behandling för sklerodermi
 • Hur det mänskliga ögat uppfattar färg?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com