Hur påverkar koffein & nikotin sömnen?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-18
Nästan 90 procent av amerikanerna konsumerar koffein varje dag. Morgon linjer i populära kaféer, stannar vid snabb service och snabba mataffärer för jätteformat läsk, och populariteten av energidrycker visar alla att folk underblåser upp sina kroppar för att erhålla denna vaken känsla. Tyvärr är de skapar en ond cirkel för sig själva där de konsumerar koffein eftersom de känner sig trötta, men de kan tyvärr inte sova på grund av koffein kvar i sina system. När nikotin kommer in i mixen, koffein användare /rökare är ännu högre risk för sömn nedsättning och bekymmer.

Substance Half-Life

En kopp kaffe kan konsumeras på några minuter, men visste du det kan stanna i kroppen i nästan en hel dag? Koffein har en halveringstid på cirka sex timmar. Så kommer en drink med 200 mg koffein konsumeras vid middagstid har fortfarande cirka 100 mg koffein i ditt system 6 PM När byggnaden stod läggdags, spår (eller fler) av koffein kommer fortfarande att vara i ditt system, du aktiverar det och hindra det från att djup sömn kroppen behöver. Nikotin har en halveringstid på cirka 60 minuter.

Insomningstiden

Många människor konsumerar koffein för att hålla sig vaken eller för stöd vakna upp på morgonen. Vad de kanske inte inser är att koffein konsumeras när som helst under dagen (även tidigt på morgonen) kan finnas kvar i ditt system tillräckligt länge för att störa sova på natten, även om det kommer många timmar senare. Individuell tolerans mot koffein varierar kraftigt, men koffein är känt för att orsaka sömnlöshet, och när de tas direkt före sänggående, kan fördröja sova. Dricka koffein eller röka cigaretter när du är trött kan innebära att även om du känner dig utmattad och är redo att lägga sig att sova, du kanske inte att kunna uppnå att sova direkt.

Sleep Disruptance

Även om de tas tidigt i På morgonen kan koffein störa sömnen långt in på natten. Det kan minska kvaliteten på sömnen (drabbade vaknar under natten, rapporterar inte känner så väl utvilad, eller inte kan få en djup sömn). Regelbunden och tunga koffein användare inte kan undvika dessa symptom (de inte går bort med en tolerans för koffein). Nikotin användare (oavsett om de lägger koffein för att deras vana eller bara rökning) är fyra gånger mer benägna att uppleva sömnstörningar, särskilt med de tidiga skedena av djup sömn.

Dopamin

Koffein har jämförts med amfetamin i sätt det ökar nivåerna av dopamin i kroppen. Dopamin, som aktiverar nöje centra i hjärnan, ökar känslan av vakenhet och adrenalin, som tar kroppen ur en avslappnad, redo-för-viloläge. Nikotin är också en stimulerande, så rökning direkt före eller strax före läggdags vaknar kroppen och sätter det på sin vakt.

Återkallande

Uttag från både koffein och rökning kan vara svårt. Människor kommer att drabbas av sug, huvudvärk, irritabilitet och mycket mer. Ironiskt nog, men du kan sluta ämne (n) för att återfå din förmåga för vilsam och djup sömn, ursprungligen återkallelse processen kan orsaka ytterligare sömnstörning som koffein /nikotin arbetar sig ut ur ditt system.

Previous:nothing Next:komplikationer av p-piller

Relaterade artiklar


 • svår astma hos barn
 • livlina systemanalys
 • barn urinvägsinfektion symtom
 • hur är astma utlöses?
 • kvinnors sköldkörtel symtom
 • sätt att sova bättre
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • naturliga naturläkemedel för barn
 • Solarier & graviditet
 • rör för öroninfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com