Vad gör influensa influensa göra för att ett foster?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-17

Transmission

Forskare i Kina hittat fågelinfluensaviruset kan överföras från mor till foster via moderkakan, men fostret inte upprätthålla samma utsträckning av skador som mor, som dog av effekterna av sjukdomen. Det är okänt om svininfluensa kan passera moderkakan. Potentialen för skador på fostret är dock liten, för till skillnad cytomegaly och rubella virus, har ingen korrelation mellan influensavirus själv och fosterskador. Förutsatt att influensaliknande symtom hos modern är under kontroll är risken liten för fostret hos en kvinna som är utsatt för eller avtal influensa.

Dehydrering

Mödra uttorkning från kräkningar och diarré under graviditet ökar risken för tidigt födda födelse. Bebisar som föds mer än två veckor innan de förfallodagar är mer benägna att ha låg födelsevikt, andningssvårigheter, utfodring problem och försenad utveckling. När sjuka, med täta klunkar vätska som sport drycker eller kommersiell spädbarnet ersättare elektrolyt kan förhindra uttorkning. En gravid kvinna kan behöva få intravenös vätskeersättning om hon har kräkts mer än 24 timmar eller har haft diarré i mer än två dagar.

Fever

Fostret har ingen möjlighet att kyla sig själv, därav medicinsk rådgivning mot badtunnor under graviditeten. När en gravid kvinna har en kärna (rektal) temperatur konsekvent över 102F för mer än en dag, kan hennes foster skadas, beroende på graviditetslängd. Riskerna är störst under första trimestern, särskilt under den sjätte graviditetsveckan när neuralröret utveckling är mest känslig. Feber i slutet av graviditeten har visat liten effekt på fosterutvecklingen. Gravida kvinnor kan svalka sig i en dusch eller ta paracetamol för att minska feber över 101F. Feber som varar i mer än tre dagar kan vara ett tecken på mer allvarlig sjukdom och bör utvärderas av sjukvårdspersonal.

Vaccin

Under graviditet, kvinnor är utsatta för infektioner eftersom immunförsvaret är lägre och förändringar i hjärt-och lungfunktion förekommer. Influensaliknande symtom är frossa, feber, halsont, snuva, värk, trötthet och aptitlöshet. Gravida kvinnor som får influensa löper större risk att utveckla svåra bakteriell lunginflammation. Så länge kvinnan inte är allergisk mot ägg, kan hennes läkare råda henne och hennes familjemedlemmar att få influensa vaccin. Brist på studier som visar säkerhet och effektivitet, la att oroa sig för ovanliga reaktioner mot ingredienser i influensa vaccin, har underblåst kontroverser kring vaccination. Forskare har inte kunnat bekräfta att barn som är vaccinerade har mindre influensa infektioner

Previous:nothing Next:postnatal depression symtom

Relaterade artiklar


 • problem med graviditet med HPV
 • postnatal depression symtom
 • om prostataförstoring förebyggande
 • vad är ett foster?
 • eksem lättnad för småbarn
 • hur man löser kalk i kroppen
 • Användning av hand desinficerande våtservetter
 • tecken på graviditet blixten
 • enda barn socialt beteende problem
 • salt lampa förmåner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com