Vilka är de behandlingar för hyperemesis?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-03
Många gravida kvinnor upplever milda till måttliga illamående och kräkningar under graviditeten på grund av snabba förändringar i hormoner. Denna "graviditetsillamående" minskar vanligtvis i slutet av den tredje månaden och orsakar sällan komplikationer. Hyperemesis graviditet är extremt illamående och kräkningar som varar under hela graviditeten. Det är ett allvarligt bekymmer som kan leda till uttorkning, viktminskning och depression. Lindriga fall kan behandlas hemma, men svåra fall kan kräva sjukhusvård

sängläge och vätskor för intravenöst bruk

Den vanligaste behandlingen för hyperemesis är sängläge i kombination med intravenös vätsketillförsel. Sjukhusvård kan behövas, men IV vätskor kan också ges i hemmet. Detta är vanligtvis täcks av försäkringar och är att föredra framför en cykel av extrema kräkningar följt av resor till akuten för att behandla uttorkning. Medan sängläge kan vara fördelaktigt, rekommenderas inte på lång sikt inte är absolut nödvändigt på grund av risken för muskelatrofi. Patienterna uppmuntras att få så mycket aktivitet som de tål.

Medicinering

Läkarna föredrar att reservera medicin för svårare fall på grund av möjlig risk för fostret. Riskerna med läkemedlet vägs mot riskerna för sjukdomen, vilket kan omfatta svält och dålig fosterutveckling. Orala doser kan inte vara effektivt om patienten kräks regelbundet under hela dagen. Sjukhusvistelse och intravenös medicinering kan krävas. Möjliga läkemedel inkluderar antihistaminer, narkotika antirefluxkirurgi och antagonister serotonin såsom Zofran.

sondmatning

I extrema fall kan sondmatning krävas för att säkerställa både modern och barnet får en tillräcklig mängd näring. Nasogastrisk matning sker genom en slang som går in i näsan och ner till magsäcken. En perkutan endoskopisk gastrostomi (PEG) röret kan också användas. Denna typ av rör är kirurgiskt placeras direkt in i magsäcken genom bukväggen. Risker för sondmatning inkluderar aspiration, diarré eller förstoppning och hjärtsvikt.

Vitaminer och örter

Det finns många vitaminer och örter som kan lindra symptomen vid hyperemesis. En kombination av vitamin K och C kan ge snabb lindring från illamående och kräkningar. De bör tas tillsammans vid ungefär samma tidpunkt varje dag. Dessa vitaminer kan ges genom injektion om patienten inte kan hålla ner muntligt tillägg. Ingefära har använts i århundraden för att förebygga och bota illamående. Peppermint, hallon och kamomill kan också erbjuda lindring. Konsultera alltid din läkare innan du tar något nytt vitamin eller ört tillägg.

Alternativ behandling Alternativa terapier kan användas i kombination med traditionella behandlingsmetoder. Stimulera akupressurpunkter i handleden kan minska illamående. Hypnos har också visat sig effektivt av ett stort antal studier, speciellt när det används vid sidan konventionella insatser. Ljusterapi, massage och traditionell kinesisk medicin kan också ge lindring. Rådgivning kan lindra vissa av de emotionella frågor förknippade med hyperemesis.

Previous:nothing Next:uttjänta processen

Relaterade artiklar


 • hemlagad get bröstmjölksersättning baby
 • Hur lång tid efter en period kan du bli gravid?
 • tecken och symtom på astma baby
 • barn urinvägsinfektion symtom
 • hur du utför en prostata tentamen
 • stämningsstabiliserande hos barn
 • hur man får barnen att tvätta händerna
 • hur man stoppar influensa och förkylningsvirus omedelbart
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • sätt att stoppa svettiga handflator
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com