Vilka är riskerna med steroider hos småbarn?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-11
Kortikosteroider är mycket lovande vid behandling av en rad förhållanden, från astma till utslag. Användningen av läkemedel såsom kortison, hydrokortison, och prednisnone bär potentiella biverkningar, särskilt hos barn. Föräldrar och läkare måste bedöma nyttan och riskerna med att behandla ett litet barn med dessa mediciner och arbeta tillsammans för farkoster en lösning som gagnar hela barnet

Betydelse

Ett par nya studier som publicerats under 2009 i New England Journal of Medicine ifrågasätts regelbunden användning av orala eller inhalerade steroider för att behandla väsande och astmatiska symtom i små barn. Medan läkarna vill trösta barn och lugna sina föräldrar genom att hjälpa dem att övervinna väsande grund av allergier eller virus, visar undersökningarna att steroiden behandlingar har lite nytta och kan stunt tillväxt eller påverkan bentätheten. Tillfällig användning av lokala kortikosteroider såsom hydrokortison tycks inte innebära allvarliga risker, även för små barn, men den lägre dosen bör användas under kortast möjliga tid för att minimera exponeringen och minska risken för biverkningar.

Överväganden

Samtidigt steroider använda för att behandla enstaka väsande andning har visat sig vara ineffektiv, fördelarna med att använda steroider för att behandla barn under 5 år med måttlig till svår astma ofta uppväger risken för biverkningar. Biverkningar av steroider använda, inklusive bentäthet och en långsammare tillväxt, är ofta reversibla och sällsynta, enligt Dr Alan Greene av DrGreene. com.

Varning

Inhalationssteroider är en av de mest effektiva behandlingar för astma hos vuxna och barn över 5 års ålder, men det finns lite forskning om deras säkerhet eller effektivitet hos mycket små barn. Eftersom 80 procent av barnen upplever sin första astmaattack före 5 års ålder, är det viktigt att dessa barn diagnostiseras och behandlas tidigt så att allvarliga angrepp kan hanteras eller förebyggas. Om ett barns tillväxt verkar komma att påverkas av steroider, måste föräldrar och läkare avgöra om steroider fortsätter att vara den mest gynnsamma behandlingen för barnet.

Potentiella

Food and Drug Administration utvärderas och godkännas i en steroid läkemedel som kallas Pulmicort Respules att användas i behandling av barn så unga som ett år. Detta läkemedel administreras via en nebulisator, vilket kan vara ett svårt sätt att administrera läkemedel till en aktiv barn eftersom de måste förbli stilla en tid med en mask på ansiktet. En annan medicin som heter Cromolyn finns också för nebulisatorn. Singulair, en leukotrien modifierare ges i tablettform, är en annan alternativ till steroidbehandling och bär av FDA godkännande för åldrarna 2 och äldre.

Expert Insight

Dr Stan Szefler, chef för pediatrisk klinisk farmakologi vid Denvers National Jewish Health, en topprankad sjukhus för lungsjukdomar i U. S. erbjöd detta råd till föräldrar försöker göra ett beslut om steroid användning: "Har din läkare utvärdera om ditt barn har drag av astma Titta på släkthistoria, i synnerhet föräldrarnas astma ta hänsyn till om barnet. . har eksem eller andra tecken på allergi. Om det är väsande mellan förkylningar, till exempel med motion, det är ett tecken på att någon form av astma kan vara inblandade. Då skulle du börja tänka på förebyggande behandling för att minska effekterna av sjukdomen. Det skulle vara inhalerade steroider eller Singulair. "

Previous:nothing Next:om prostataförstoring förebyggande

Relaterade artiklar


 • Memory-spel för seniorer
 • rh negativ sjukdom
 • hur man kan bli av pesky tonsill stenar
 • löss villkor & symtom
 • tvingade klimakteriet
 • urinblåsan fakta
 • Hur läkarna testa om ett barn har tillägga?
 • Vad händer om jag har nits, men inga löss?
 • hemorrhoid behandling för barn
 • astma inom jordbruket
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com