abort alternativ

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-31
En oplanerad graviditet kan förvandla ditt liv upp och ner. Väljer att avbryta en graviditet är vanligare att du kanske tror. Enligt Planned Parenthood, kommer en av tre kvinnor väljer att avbryta en graviditet under sin livstid. Det finns två alternativ för säker medicinsk graviditet uppsägningar: medicinering och kirurgiska aborter. Båda förfarandena har minimala risker och minimala biverkningar

kirurgisk abort

Kirurgiska aborter, även kallad vakuum ambitioner, är de vanligaste typerna av graviditeten aborter. Dessa säkra, effektiva förfaranden tar bara några minuter och är relativt smärtfritt. Enligt föreningen av reproduktiv hälsa Professionals, läkare sätter medicinska instrument i livmodern via livmoderhalsen att rensa bort livmoderslemhinnan och fostret.

Detta förfarande kan utföras upp till 12 veckor in i graviditeten och i vissa stater kan utföras senare. Biverkningar inkluderar ett par dagar av blödning eller stänkblödning och menstruella kramp-typ smärta. Uppföljningsbesök bedöma om alla i livmodern materialet har avlägsnats och kontrollera infektion.

Många kvinnor väljer dessa typer av aborter, eftersom de är över snabbt. Du kommer in i kliniken gravida och inom en timme, de fysiska aspekterna av att vara gravid är över. Övriga förmåner till denna typ av förfarande, enligt Association of Reproductive Health Professionals, innehålla mindre blödning än medicinering aborter och längre fönstret för att ta emot förfarandet.

Läkemedel eller kemiska Abort

aborter Medicinering, eller abort piller, kan användas upp till nio veckor in i graviditeten. Många kvinnor valde den här typen av abort eftersom det är klar hemma istället för i ett sjukhus eller en klinik. Din läkare kommer att ge dig en medicin som heter mifepriston, som du omedelbart vidta. Några dagar senare kommer du att ta en medicin som heter misoprostol.

Ett par timmar efter intag misoprostol, kommer du att uppleva kramper och blödningar som en tung menstruation. Denna blödning kommer sannolikt att vara tung nog att du måste sakna arbete eller skola i minst en dag. Blödning och spotting ljus kan fortsätta i en till två veckor. Två veckor senare, en uppföljning besök kommer att avgöra om din abort var slutförts.

Kvinnor valde detta alternativ eftersom det ger dem möjlighet att avbryta sin graviditet i avskildhet i sina egna hem. Enligt föreningen av reproduktiv hälsa Professionals, många kvinnor uppger att medicinering aborter känns mer som naturliga missfall och mindre som medicinska insatser.

Previous:nothing Next:Hur man känner igen stroke

Relaterade artiklar


 • vad är de delar av skelettet?
 • Varför är det viktigt att ha en balanserad kost?
 • krav för Medicare
 • Seroquel under graviditet
 • vad ger hCG i en gravid kvinna?
 • hur man botar hicka: den NYU Medical School "membran"-metoden
 • 10 sätt att få arbetskraft
 • viktiga funktioner i skelettet
 • hur bli gravid den naturliga och roligt sätt
 • information om barns vitaminer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com