den Lamaze teknik

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-27
Den Lamaze tekniken är ett förhållningssätt till graviditet och förlossning som betonar naturlig vård och smärta ledningsmetoder. Många associerar Lamaze med kontrollerad andning övningar kvinnor har lärt sig att hantera smärtan under förlossningen. Detta är bara en del av detta övergripande strategi för vård vid graviditet och förlossning, som uppmanar kvinnor att undvika ingrepp i barnsäng om de inte är medicinskt nödvändiga

Historia

Enligt Lamaze International, var denna teknik introducerades av den franske läkaren Fernand Lamaze 1951. Den spred sig till USA på 50-talet. Två amerikanska kvinnor, Elisabeth Bing och Marjorie Karmel, började undervisa klasser i Lamaze metod 1958. De fortsatte med att bilda den grupp som nu kallas Lamaze International, som erbjuder utbildning och opinionsbildning för Lamaze filosofi graviditet och förlossning, som fokuserar på naturlig förlossning.

Labor

Lamaze metod för förlossning är rotad i tron att arbetsmarknaden ska börja på egen hand, och inte artificiellt. Lamaze utövare lär att arbetsmarknaden börjar naturligt när din kropp vet att ditt barn är redo att födas. Induktion har blivit vanligare i amerikanska födslar, både av medicinska skäl och för enkelhetens skull. Den Lamaze Tekniken rekommenderar mot inducerande för bekvämlighet, och begär att kvinnor endast framkalla om det finns en tydlig medicinsk orsak, till exempel en graviditet som varat mer än 42 veckor, en infektion i livmodern eller andra hälsoproblem hos modern, som högt blodtryck eller diabetes.

Positioner

Lamaze tekniken uppmuntrar kvinnor att söka positioner komfort under sitt arbete, och att inte förbli platt på rygg i en sjukhussäng under hela processen. Lamaze klasserna lära kvinnor att träna olika rörelser, som utfall, långsamt dans, stampa och huk, som kan hjälpa dem att hantera smärtan under förlossningen. I många sjukhus, är kvinnor avskräcks från att röra sig eftersom de är anslutna till en IV och ett elektroniskt fostrets hjärta bildskärm. Lamaze rekommenderar att en mamma i arbete kan anslutas till dessa enheter endast om medicinskt nödvändigt så att hon kan känna sig mer fria att röra sig. Teorin är att dessa typer av smärtlindring, parad med avslappningsövningar och kontrollerad andning, kommer att göra henne mindre sannolikt kommer att behöva smärtstillande eller andra ingrepp födseln.

support

En mors make eller partner spelar en roll i Lamaze tekniken. Lamaze utövare tror att kvinnor ska ha fortsatt stöd under förlossningen för att se till att de får den typ av vård de vill ha. Din arbetskraft partner ska vara med dig kontinuerligt under ditt arbete. I vissa fall kan kvinnor vill hyra en doula att genomföra denna uppgift. En doula är en utbildad professionell som kan ge känslomässigt och fysiskt stöd till en kvinna före, under och strax efter förlossningen. Även om en make eller partner kan vara där för födelsen, kan dessa nära och kära ibland blivit skrämda av den smärta som förlossningen innebär. En doula kan lugna alla som arbetsmarknaden går framåt normalt, och kan ge stöd om en älskad måste ta en paus eller ta hand om andra barn.

Klasser

Lamaze klasserna är allmänt tillgängliga. Enligt Babycenter. com består de vanligen av 12 timmar undervisning och omfattar maximalt 12 par. Klasserna kommer att omfatta vad som väntar under normala förlossningen, andningsövningar och avslappningstekniker att hantera smärta under förlossningen, epidurals och annan medicinering för att hantera smärtan av arbetskraft, hur man kommunicerar med din vårdgivare och grundläggande tips för post-partum period.

Previous:nothing Next:Vilka är orsakerna till de höga testosteron hos kvinnor?

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt att stoppa överdriven svettning
 • Vad är levande löss ägg?
 • ryggradsfusion pros & cons
 • epidural injektion biverkningar
 • mörka cirkel under ögonen på barn
 • vad är bio feedback?
 • tidiga perioden symptom
 • hepatit C & interferon behandling
 • Fakta om mammografi
 • tecken på astma hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com