det bästa sättet att hålla sig frisk i ett flygplan

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-05
Även flygplan är ett säkert sätt att resa, att sitta fast i en maskin miles ovanför jorden har osynliga faror som kan vara skadligt för din hälsa. Bakterier lätt kan spridas på nära håll. Dessutom sitter på ett ställe under långa perioder och plötsliga förändringar i höjd kan orsaka problem för din kropp. Enkla åtgärder kan hjälpa dig att hålla dig frisk

Germs

Medan luftfilter förhindrar spridningen av bakterier, det strama fjärdedelar av en plan fortfarande göra det enkelt för skadliga bakterier och virus att infektera passagerare. Ett sätt att säkerställa att du inte andas in bakterier är ta med egen filt och kudde eftersom det inte finns några garantier för de som blankat av flygbolaget har inte använts av någon annan med en förkylning eller influensa. Tvätta händerna ofta, särskilt efter toalettbesök eller röra fällbara facket framför dig och använda antibakteriella gel att hålla händerna bakteriefria.

Öronproblem

Många människor upplever trycket i öronen vid start och landning. De flesta fall är mindre, men ibland en trumhinna kan spricka från trycket. Tugga tuggummi eller suga på godis för att utjämna trycket i öronen. Du bör också svälja ofta. Om du har allvarliga problem med öronen under flygning, säljer många apotek tryckavlastning skär som du kan bära under flygningen. Om du ska flyga med en förkylning, fråga din läkare om du tar en avsvällande före start. Det är också viktigt att du inte blåsa näsan för hårt eftersom trycket kan skada din innerörat.

Blodproppar

En av de faror att sitta för länge på ett flygplan är djup ventrombos eller blodproppar som kan bildas i benen. Dessa blodproppar har potential att vara dödligt, ibland så att du måste ha en emboli. Din Risken är högre om du är rökare, är överviktig eller nyligen har haft benet kirurgi. För att minska risken för blodpropp, sträcka på benen varje timme, antingen genom att gå omkring i planet eller gör en serie sträcker på din plats. Undvik att hålla benen i kors under lång tid. Om du är i riskzonen för blodproppar, tala med din läkare innan du flyger.

Previous:nothing Next:kirurgisk behandling av cervikal dysplasi

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra seniorer från att falla och inte kan få upp
 • campral biverkningar
 • varför östrogennivåerna går ner
 • diet för någon med smittsam hepatit
 • mest effektiva demens droger
 • Hur det mänskliga ögat uppfattar färg?
 • moderns kost under graviditeten
 • naturliga vitaminer för klimakteriet
 • alla sätt om hur man sluta röka
 • diy HIV-screening
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com