förebyggande hälsokontroller

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-20
Förebyggande hälsokontroller är ett bra sätt att ta reda på om du är i riskzonen att utveckla en sjukdom som så småningom kan påverka din hälsa och livsstil. Hjärtsjukdom, potentiella stroke, diabetes och andra tillstånd kan behandlas eller förebyggas om de upptäcks tidigt. Även om du motionerar regelbundet, äter en hälsosam kost, må bra och inte har några symtom, är det bra att veta om du är i riskzonen för ett tillstånd

släktforskning

På din årliga fysiska, kommer din läkare att fråga om vissa sjukdomar eller medicinska tillstånd körs i din familj. Även om du är vältränad dina gener eller din personliga vanor kan sätta dig i riskzonen. Så innan du ser din läkare, oavsett om du är 20 eller 50 år gamla, är det en bra idé att känna din familj medicinska historia och ta upp alla problem du har om hur genetiken kan påverka din hälsa.

Föreställningar

Beroende på din ålder och sjukdomshistoria, kommer din läkare att rekommendera screening för att hitta ett skick innan symptom uppstår. För kvinnor kan din gynekolog utföra en årlig cellprov för att upptäcka livmoderhalscancer eller beställa en årlig mammografi om det finns antingen en släkthistoria av bröstcancer eller om du är över 40 år. Andra vanliga screeningtest upptäcka sjukdomar som diabetes, högt blodtryck, benskörhet, kolorektal cancer och hjärtsjukdomar.

Överväganden

Ibland idén att genomgå ett test kan vara läskigare än det verkliga provet. Innan de fick screening, fråga din läkare hur testet ska genomföras och hur exakt den är. Fråga om det är det enda sättet att ta reda på information läkaren vill veta, när du kommer att få resultaten och vad dessa resultat bör avslöja. Fråga också om du behöver ytterligare tester.

Varningar

Många visningar kan hjälpa dig att undvika sjukdom, men det finns några tester som experter tror inte alltid rädda fler liv, såsom de som förvaltas av lungcancer, äggstockscancer, prostatacancer och även hudcancer. Några av dessa tester påvisar sjukdom först efter det har spridits till andra delar av kroppen. Och några av dessa tester, när det ges tidigt, kan ge felaktiga resultat, vilket kan orsaka onödiga ångest. En läkare kan råda få visas över att inte få igenom. Det är viktigt att förstå riskerna med dessa tester och vad deras resultat betyder.

Diagnos

Om du har diagnostiserats med en sjukdom, måste du diskutera hur man ska gå med din läkare. Detta är inte en tid att panik, utan snarare en tid för att bättre förstå vad som ligger framför. Återigen, ställa frågor som hjälper dig att förstå och hantera, såsom: Vad är min prognos? Vilka förändringar kommer jag behöva göra? Vilken typ av behandling kommer jag måste genomgå? Finns det några risker med den behandling jag måste få? Kan någon annan medlem av min familj få detta tillstånd?

Förebyggande /Lösning

Om du får diagnosen en sjukdom, har din läkare förklara allt för dig på ett tydligt, koncist språk. Din hälsa är viktig, så att veta vad som ligger framför och vad du behöver göra under tiden är kritisk. Varje gång din läkare säger något som inte är vettigt för dig, be om klargöranden. Och om du känner behov av ett utlåtande, söker en.

Previous:nothing Next:kost & motion planer för tonåringar

Relaterade artiklar


 • vad är en vitt brus maskin?
 • tecken och symtom på UVI hos småbarn
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
 • klimakteriet libido behandlingar
 • mat som förstorar bröst hos män
 • Fördelarna med blötläggning fötterna i Epsom salt
 • kiropraktisk vård för ryggen
 • Vanliga frågor om erektil dysfunktion
 • effekter av Alzheimers sjukdom på familjen
 • spädbarn Staph infektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com