förebyggande mot droger

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-11
Narkotikamissbruk påverkar individer och samhällen på många plan. Försäljning och användning av droger medför många risker, inbegripet hälsoproblem, våld, fängslande och död. Lyckligtvis finns det saker du kan göra för att förhindra narkotikamissbruk i ditt hem och samhälle

utbildning och medvetenhet

Det mest effektiva sättet att förhindra drogmissbruk hos barn och vuxna är genom öppna samtal. För att få en effektiv diskussion, det är absolut nödvändigt att göra din forskning innan. Presentera korrekta fakta och statistik. Var ärlig om risker utan att överdriva eller använda skrämma taktik, och undvika att klumpa alla ämnen tillsammans när man diskuterar farorna med droger. Uppmuntra frågor och diskussion genom att tala i en lugn, sansad sätt och undvika att göra moraliska bedömningar eller anklagelser.

Erkänner Tecken på drogmissbruk

Ett annat viktigt steg för att förebygga missbruk är att lära sig känna igen tecken på berusning.

Olika droger kan ha vitt skilda effekter på användaren, men några allmänna saker att titta efter bland annat förändringar i pupillstorlek, ökad svettning, förlust av koordination, pratar fortare än vanligt och oupphörliga skrattande eller enfald.

mental och emotionell tecken på narkotika förgiftning också varierat och beror till stor del om de åtgärder som ämne. Enligt den amerikanska rådet för narkotikakontroll utbildning, psykiska tecken på narkotikabruk inkluderar lynnighet, paranoia, brist på motivation och plötsliga förändringar i intressen, vänner eller fritidsintressen. Naturligtvis gör dessa saker inte alltid signal drogmissbruk, men kan fungera som ett tidigt varningstecken hos vissa personer.

Den föregripande strategi

Att vara proaktiv i att förebygga droganvändning är absolut nödvändigt, särskilt för föräldrar till ungdomar och tonåringar. Som ett barns förmyndare, har du rätt att övervaka hennes verksamhet och säga nej till saker som kan orsaka skada. Även om det inte är nödvändigt att "spionera" eller uppenbart bryter mot hennes privatliv, vara på jakt efter tecken på eventuella narkotikabruk. Fråga om ditt barns vistelseort, relationer och hobbies, och vara medvetna om plötsliga förändringar i utseende eller beteende som alla kunde signal narkotikamissbruk. Övervaka all verksamhet med minderåriga och sätta upp rimliga regler och gränser med bestämda konsekvenser för kränkningar.

Konsekvenser

När man talar med barnen om droger, tillkännage vilka konsekvenser de kommer att möta om fångsten använder. Betydande förlust av privilegier, såsom internet och telefon används, samt återkallande av bidrag och startförbud är alla lämpliga om ditt barn är hittat med hjälp av droger. Intervention och placering i en missbruksbehandling anläggning är det bästa alternativet för att behandla mer allvarliga eller långvariga missbruksproblem hos barn.

med konsekvenser för de vuxna i ditt liv är också viktigt. Om du misstänker att någon i din kommun säljer droger, kontakta myndigheterna omedelbart. Undvik så narkotikamissbrukare i ditt liv genom att ställa gränser och vägra att erbjuda ekonomiskt eller känslomässigt stöd och kräva att de söker vård. Om en förälder vet du använder droger, kontakta barn-skyddande tjänster direkt.

Varning

Om du eller någon du känner har drogproblem, det säkraste och mest effektiva man kan göra är att söka professionell hjälp. Försök aldrig att konfrontera misstänkta narkotikahandlare på egen hand, och har alltid en utbildad interventionistisk närvarande vid interventioner för att undvika fysisk konflikter.

Previous:nothing Next:Vilka är riskerna med steroider hos småbarn?

Relaterade artiklar


 • glaukom alternativ behandling
 • hur man kan öka min vattenintag
 • effekterna av koffein på en baby
 • hur mycket nikotin i en cigarr?
 • livlina systemanalys
 • define cellmembranet
 • hur man rengör mänskliga öron
 • diastas recti komplikationer
 • sätt att få en hälsosam graviditet
 • 10 sätt att hålla ditt hjärta friskt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com