information om barns vitaminer

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-16
Små barn behöver konsumera tillräckliga mängder av vitaminer och mineraler för att hålla sig frisk och växa. Men eftersom din förskolebarn kan ha börjat undvika att äta någonting som ser frisk ut, du är förmodligen undrar om du skulle börja komplettera sin kost med en barn-vitamin. Överväga dina alternativ innan du bestämmer dig för att köpa vitaminer på din nästa resa till affären

Är det nödvändigt?

Enligt American Academy of Pediatrics (AAP), bör du endast ge ditt barn ett vitamintillskott om ditt barns barnläkare antyder detta. Den AAP grundar detta på att många vanliga livsmedel (inklusive de flesta barn är villiga att äta) är redan berikade med vitaminer.

Komplettering

Din barnläkare kan rekommendera att du ger ditt barn ett tillägg om ditt barn vägrar att äta någon frukt och grönsaker. Dessutom, om ditt barn inte konsumera mejeriprodukter på grund av laktosintolerans är anemisk eller är på en vegetarisk kost, är ett komplement en bra idé.

Vilken typ?

Om du inte slutar att ge ditt barn ett tillägg har du någon vitamin alternativ att välja mellan. Till exempel ett barn som är vegetarian bör ta ett kosttillskott som innehåller vitamin B-12, säger Baby Center på nätet. Om han är anemiska, kan han behöver ta en vitamin som innehåller en viss dos av järn. Du kan välja att ge ditt barn ett vitamintillskott i flytande eller tuggbara form, i form av dinosaurier eller Fred Flintstone. Men de flesta tillskott inte innehålla 100 procent av den rekommenderade mängden av vitaminer som ditt barn bör konsumera, säger Baby Center på nätet. På grund av detta bör du försöka få med så många vitaminer som möjligt i sin dagliga kost.

andra källor

Gör vad du kan infoga mat källa för vitaminer i ditt barns kost. Bland de vitaminer ditt barn ska vara med är vitamin A, B, C och D. A-vitamin, till exempel, främjar sund och normal tillväxt, samt frisk hud och vävnad reparera. Om du vill inkludera A-vitamin i ditt barns kost, ge henne gula grönsaker eller mejeriprodukter. Vitamin B, som främjar bildningen av röda blodkroppar, kan hittas i berikade spannmål. C-vitamin, som stärker barnets immunförsvar och stärker muskler, hud och vävnad i kroppen, finns i citrusfrukter och spenat. D-vitamin, som främjar hälsosam bildandet av ben och tänder, finns i berikade mejeriprodukter och äggula. Ett bra sätt att införliva hälsosamma livsmedel i ditt barns kost är att göra honom till en smoothie. Om hon njuter av smaken och inte kan se de enskilda komponenterna av smoothie, kan hon dricka det utan krångel.

Överdosering

AAP säger att ge barnen ett tillägg till en dag inte kommer att skada dem, så du kan välja att ge ditt barn den extra skjuts bara för att vara på den säkra sidan. Men ge inte honom mer än en vitamin per dag eller om du riskerar negativa konsekvenser av överdosering. Till exempel kan en C-vitamin överdos orsaka huvudvärk, illamående, kramper och diarré, medan en överdos av järn kan vara giftiga. Låt dig inte frestas att ge ditt barn mer än en dos på en dag, oavsett vad han har försummat att äta. Också, som de flesta barn vitaminer utseende och smak lite som godis, hålla dem i ett barn-behållare långt ut i ditt barns räckhåll.

Previous:nothing Next:varför använda ett bälte postpartum stöd?

Relaterade artiklar


 • tecken på astma hos spädbarn
 • naturliga alternativ till klimakteriet mediciner
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • define senor
 • kiropraktisk vård för ryggen
 • effekterna av koffein på en baby
 • gör det själv fysiskt och känslomässigt föryngring
 • Hur många procent av rökare sluta framgångsrikt?
 • spädbarn botulism symtom
 • öra bevattning förfaranden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com