komplikationer av placenta previa

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-27
Placenta previa är en graviditet tillstånd där ett lågt liggande moderkaka omfattar eller berör livmoderhalsen. Eftersom moderkakan förser barnet med blod och näring, är detta organ viktigt för företagets överlevnad. Placenta previa är ett allvarligt tillstånd som är extremt farligt för mamman också. Det finns många komplikationer som kan uppkomma med en lågt liggande moderkaka, och varje gravid kvinna bör förstå dem

Typer

Det. finns två typer av placenta previa-marginell och fullständiga. Den marginella sort har moderkakan intill, men inte täcker, livmoderhalsen. Fullständigt, å andra sidan, täcker hela livmoderhalsen. Båda är farliga, och båda kan leda till tre huvudsakliga komplikationer: allvarlig blödning, placenta accreta eller ens för tidig födsel. Eftersom det finns så många blodkärl i moderkakan, förlorar de en hel del blod snabbt. Om livmoderhalsen vidgar, kan det brista moderkakan, och mamman kan behöva en blodtransfusion eller möjligen dö. Ofta en för tidig födsel är nödvändig om läkarna inte längre kan kontrollera cervix dilaterad eller blödning, och de måste leverera barnet via kejsarsnitt, oavsett hur tidigt det är. Placenta accreta är en annan komplikation som händer med 1 av 10 barn placenta previa, enligt BabyCenter. com. Det är när moderkakan inbakningsbarabara för långt in i livmoderväggen och inte kan bryta sig loss efter födseln. Ofta den enda lösningen är en hysterektomi för att stoppa blödningen.

Tidsplan

ultraljud som visar ett lågt liggande moderkaka under andra trimestern är inte alltför oroande. I själva verket, endast cirka 10 procent av mammor har fortfarande placenta previa när det blir dags att leverera sina barn, enligt BabyCenter. com. När livmodern växer, det naturligt "flyttar" moderkakan högre och högre. Det är inte förrän en uppföljning ultraljud under tredje trimestern att läkare börjar oroa sig för placenta previa.

Försiktighetsåtgärder

När du har fått diagnosen placenta previa, ska du sluta ha samlag, och läkaren kommer inte längre utföra vaginala tentor. Regelbundna ultraljud varna läkare på något inre blödningar, och du måste hålla en strikt klockan själv för vaginal blödning. Dessutom kan du inte sätta på sängläge och motionera och ansträngande aktiviteter är förbjudet.

Expert Insight

Kraftig blödning efter kejsarsnitt är en av de viktigaste frågorna med placenta previa patienter. Vanligen efter en C-avsnitt kommer mamman ges pitocin att ingå avtal i livmodern. Dessa sammandragningar är utformade för att hjälpa till att stoppa blödning, särskilt vid åsynen där moderkakan fäster i livmodern. Ibland är detta blödningen inte slutar under en tid, och det är nödvändigt för kvinnan att ha en blodtransfusion.

Riskfaktorer

Kvinnor med tidigare uterusoperation exempel en C-avsnitt eller uterin fibroid avlägsnande mer sannolikt att uppleva placenta previa. Även kvinnor bär multiplar, som röker eller är över 35 år löper större risk, enligt MayoClinic. com.

Previous:nothing Next:den Lamaze teknik

Relaterade artiklar


 • Hur många ben har vi i vår fot?
 • hur man får barnen att tvätta händerna
 • fosterutveckling steg
 • hur man dricka lite mindre och ändå ha roligt
 • vad förutom cancer orsakar PSA-nivåer för att öka?
 • krav för Medicare
 • vad som är normalt blodsocker efter maten?
 • korrekt stående arbetsställning
 • nyfödda kylbehandling information
 • orems omvårdnadsteori
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com