kost & motion planer för tonåringar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-20
Barnfetma har varit på uppgång i USA sedan 1980-talet, och överviktiga barn leda till övervikt tonåringar. Även om inga slutgiltiga studier visar alla skäl till ökningen av barnfetma, många experter tror att en kombination av stillasittande livsstil och dåliga val mat är de främsta syndarna. Genom att ingjuta hos tonåringar en önskan om en hälsosam balans av motion och nyttig mat, experter tror att trenden mot fetma kan vändas

Utvärdering

Tonåren kan vara en utmaning för både tonåringar och deras föräldrar. Enorma förändringar sker fysiskt, hormonellt och känslomässigt. Kroppsuppfattning och självkänsla frågor blivit allt viktigare som alla dessa förändringar verkar kasta tonåringarnas kroppar ur smäll. Ta dig tid att hjälpa din tonåring utvärdera vad han tycker om sin kropp. Diskutera med din tonåring om hur rätt kost och motion kan spela en roll i att hjälpa henne utveckla en stark och frisk kropp som kan i sin tur bidra till att förbättra sin självbild.

Diet

Ordet "diet" kan trolla bilder av en stor tallrik glesbefolkat med ett par morötter och selleri. Förklara för din tonåring att "diet" betyder helt enkelt "vad du äter. " En hälsosam kost innebär inte att ge upp alla grejer din tonåring älskar att äta. Det betyder att hjälpa honom lära sig att balansera sin födointag. Den amerikanska regeringens Food Guide Pyramid, som uppdaterades 2005, rekommenderar tonåringar äta en varierad kost från de livsmedel grupper som spannmål, grönsaker, frukt, oljor, mejeri och kött och bönor. Mängden förbrukade mat bör avgöras av hur aktiv din tonåring är. Tonåringar som är aktiva inom idrotten kommer att behöva äta mer än tonåringar som tillbringar mer av sin tid med att läsa. Arbeta med din tonåring att utveckla en meny med mat hon tycker samtidigt införa nya livsmedel för att utöka sina kulinariska upplevelser och kittla hennes smaklökar.

Motion

enbart diet kommer inte att få fram friska organ i tonåren eller någon annan. För att optimera hälsa en person behöver för att utöva. Tonåringar behöver få totalt 60 minuters aerob träning varje dag. Lyckligtvis behöver detta inte att allt hända på samma gång. Prata med din tonåring om att dela dagen upp i sektioner med träningstid en del av varje avsnitt. Cykling, löpning, dans, simning-något som får den puls upp anses aerob träning. Ingen speciell utrustning behövs för att utöva. Tonåringar kan göra sit-ups eller armhävningar i deras sovrum. Gå upp och ner för trapporna i några minuter är ett bra sätt att få hjärtat att pumpa. Självklart, om din tonåring är involverad i en sport är chansen han får gott om aerob träning. En färsk australiensisk studie (Patton GC, Selzer R, Coffey C, Carlin JB, Wolfe R: Akut ungdomar ätstörningar. Populationsbaserad kohortstudie över tre år BMJ 1999; 318:765-768 [20 mars]), fann att övningen var faktiskt mer effektiv än diet för att minska fetma i tonåren. Nyckeln till att upprätthålla en hälsosam motion rutin är konsekvent.

Previous:nothing Next:hur man gör en portabel toalett

Relaterade artiklar


 • läkemedel avsedda för barn gas
 • tecken på graviditet blixten
 • löss diagnos
 • hur man kan sluta röka för det kristna
 • hur man betalar ingenting på balans överföringar
 • prostatit förebyggande
 • Vilka är riskerna med passiv rökning?
 • skälen till frekvent urinering i en kvinnlig
 • hur många kalorier behöver bebisen en dag?
 • information om barns vitaminer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com