lämpliga förfaranden för att få rätt hörapparat

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-15

Förstå din hörselnedsättning

Den amerikanska Tal-språk-Hearing Association (Asha) uppskattar att endast 20 procent av vuxna som behöver hörapparat faktiskt har fått en att förbättra kommunikationen med familj, vänner och kollegor. Om du tror att du har en hörselnedsättning, är det viktigt att diskutera frågan med din läkare, som kan utvärdera din hörsel och göra en remiss till en hörapparat utvärdering. När det är gjort, träffar en licensierad, Asha-certifierade audionom för hörselundersökning att avgöra vilken typ av hörselnedsättning du har, att lära sig om det är tillfälligt eller permanent och att diskutera om en hörapparat ska vara till nytta.

Beskriv Lifestyle

När du träffar en audionom för att plocka ut en hörapparat, kommer han att fråga dig ett antal frågor om din livsstil så att han kan hjälpa dig att välja den bästa typen och stil av hörapparat för dig. Var så tydlig som möjligt när du beskriver hur du kommunicerar hela dagen hemma, på jobbet, i samhället och per telefon. Låt honom veta var du har mest problem med att höra. Till exempel kan du höra TV bra, men kämpar för att förstå en kompis på kyrkans möten?

Diskutera Alternativ

audionom kommer att granska med dig stilar av hörapparater på marknaden, för-och nackdelar med de olika tekniker som process ljud i olika modeller, och speciella funktioner som är tillgängliga för att ändra hur en enhet är programmerad. Lyssna noga till alternativ, ställa frågor om särskilt angelägna områden, och dela med dig av dina tankar om vad som kan fungera bäst för dig.

Överväg Kostnad

I allmänhet går kostnaden för en hörapparat upp när mer komplexa komponenter används, och mindre hörapparater kostar mer än mer skrymmande sådana. Det är också viktigt att överväga kostnaden för batterier, som kan vara betydande, och hur ofta dessa batterier kommer att behöva ändras för en viss modell. Vissa privata försäkringar täcker testning och delar av eller hela köpeskillingen, Medicaid ofta ersätter för barns hörapparater, men Medicare täcker inte hörapparater.

Var realistisk

Medan hörapparater kan avsevärt förbättra din förmåga att höra miljöljud och delta i meningsfulla samtal, kommer de inte ge dig normal hörsel. Var realistisk i dina förväntningar och diskutera eventuella problem med din audionom efter att du varit utrustad med en hörapparat.

Testperiod

Medan många människor gynnas oerhört av hörapparater, andra har svårt att anpassa sig till en viss stil eller teknik. Ca 2 /3 av de stater som har lagar föreskriva en prövotid för hörapparater som låter dig prova andra alternativ om den första inte fungerar rätt för dig. Var inte rädd för att låta din audionom om du är missnöjd med din hörapparat.

Previous:nothing Next:hur ska mindre stressig

Relaterade artiklar


 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • sädesledare problem
 • Medicare riktlinjer
 • fördelarna med röntgenstrålar
 • gör det själv fysiskt och känslomässigt föryngring
 • om negativa graviditetstest
 • örter för att döda parasiter
 • övningar under graviditet för enkel leverans
 • hantera minnesförlust
 • toxicitet nivå aminofyllin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com