om prostataförstoring förebyggande

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-10
Prostatan, en körtel som utsöndrar näringsämnen som behövs för att förlänga överlevnaden av spermier i slidan under den reproduktiva processen är benägen att svullnad och utvidgningen. Prostataförstoring är en mycket vanlig sjukdom, speciellt hos män över 55 år. Även om det kan vara en naturlig del av åldrandet eller en ärftligt, det finns sätt att förhindra en förstorad prostata, inklusive kost, hygien och sexuella praktiker

utvidgade prostates

Prostatan, en liten valnötsstora körtel som är en del av den manliga reproduktionsprocessen, är benägen att utvidgningen. Den första prostatahyperplasi tillväxtfas sker under puberteten. Den manliga ungdomar producerar hormoner som stimulerar prostatan att växa. Även om prostata tillväxten stannar vid cirka 20 års ålder, börjar det växa igen runt 40 års ålder och när du börjar åldern. En förstorad prostata kan också orsakas av prostatit (en prostata infektion) eller prostatacancer.

God hygien

Ett av de enklaste sätten att förhindra prostatacancer är att öva god hygien. Bakterier förs in i urinvägarna genom urinröret kan orsaka urinvägsinfektioner, vilket kan leda till prostatit. Börja med att hålla ditt könsorgan rena och torra. Tvätta dina könsorgan dagligen och efter samlag, med mild tvål och varmt vatten. Ändra dina underkläder ofta och undvika att torka bakfram efter tarmrörelser. Dessa metoder kommer att förhindra bakterier såsom E. coli från sprids från din anal område till urinröret, vilket orsakar prostatit och därmed en förstorad prostata.

Säker sex

Ett annat enkelt sätt att förhindra en förstorad prostata är att öva säker sex. Prostatan har en närhet och samarbete med urinröret, röret genom vilka urin och sperma uttrycks från den manliga kroppen. Allt som påverkar urinröret allmänhet drabbar prostatan också. Urinröret s öppning på toppen av penis. Osäker sex kan leda till sexuellt överförbara sjukdomar eller urinvägsinfektion system. Dessa förhållanden kan innebära en risk för att utveckla prostata infektioner, som kan orsaka en förstorad prostata. Använda kondom kan skydda urinröret från bakterier och virus och därmed förhindra en förstorad prostata.

Smart matvanor

Prostatacancer är en annan ledande orsak till en förstorad prostata. Även om vi inte känner till det specifika orsakerna till prostatacancer har forskning visat att dina chanser att upphandlande prostatacancer kan kopplas till kost. En kost som är rik på fett och rött kött kan öka risken för denna typ av cancer. För att undvika en förstorad prostata som orsakats av prostatacancer, bör din kost vara hög i protein från ägg, soja och fisk. Grönsaker, kyckling och magra mejeriprodukter är också smart val för förstorad prostata förebyggande.

Unpreventable Riskfaktorer

Tyvärr kan inte alla faktorer som ökar risken för prostata utvidgningen förhindras. Men erkänna dessa faktorer och som har regelbunden prostata prov kan öka dina chanser att tidig diagnos och behandling. Män över 55 år och afroamerikanska män är mer benägna att utveckla en förstorad prostata. Om prostatacancer körs i din familj, du är också i riskzonen. Om du passar i någon av dessa grupper, bör du tala med din vårdgivare för förslag om hur man minimerar din prostataförstoring risker.

Previous:nothing Next:behandling för viktminskning

Relaterade artiklar


 • örter för att döda parasiter
 • hur att få arbete på 37 veckor
 • Hur du ser att din syrehalten är låg?
 • sädesledare problem
 • orems omvårdnadsteori
 • tecken och symtom på diabetes hos barn
 • avvek septum utan symtom
 • fosterutveckling steg
 • orsakerna till postmenopausala blödningar
 • livscykel och växande skeden av en människa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com