rör för öroninfektioner

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-11
Öroninflammation är ett vanligt barndom hälsoproblem och behandlas ganska lätt. Men vissa barn lider av hörselnedsättning på grund av upprepade infektioner, eller har ihållande öroninflammationer som inte svarade tillräckligt på behandlingen. För dessa barn kan rören vara nödvändigt. Ungefär 2 miljoner barn i USA varje år genomgå en operation för att få rören sätta i deras öron

Funktion

Mellanörat finns bakom trumhinnan, är fylld med luft, och låter ljudet att vibrera av små ben i mellanörat. Örontrumpeten förbinder mellanörat till baksidan av näsan och tillåter utjämning av lufttrycket. Fluid kan bygga upp bakom trumhinnan, och bakterier eller virusinfektioner är possible. When infektion förekommer i mellanörat kan hörseln försämras och tryck och smärta kan leda till.

Identifiering

Vissa barn är mer benägna att få öroninfektioner. De som deltar grupp barnomsorg, barn mellan 6 månader och 2 års ålder, de som utsätts för tobaksrök i hemmet, och de som tar en flaska till sängs är särskilt utsatta. Öroninfektioner misstänks när ett barn bogserbåtar eller gnuggar på öronen, när febern förekommer, beter sig på kinkig sätt har förändringar i sömn eller aptit, och verkar ha hörselproblem.

Fördelar

En specialist, oftast en Otolaryngologist eller öron /näsa /hals läkare, kommer att rekommendera kirurgi örat rör om ett barn har ihållande öroninflammationer och /eller hörselnedsättning. Operationen tillåter luft att komma till mellanörat och vätska kan rinna ut i mellanörat i hörselgången. Fluid utsöndras från mellanörat förbättra hörsel och kirurgi förhindrar framtida vätskeansamling, och även tryck och smärta i samband med infektion är lindras.

Process

Under operationen, är en liten kirurgisk öppning som gjorts i trumhinnan och en liten plast spool-formade sond sätts in i öppningen. Detta görs under en narkos. Det tar cirka 15 minuter och patienten får hem inom ett par timmar. Vanligtvis barnet kan återvända till skolan nästa dag. Normala aktiviteter återupptas också, med undantag för att hålla vatten i öronen, som ibland kräver öronproppar. Inga stygn eller snitt är gjort. Vanligtvis rör falla ut inom ett år eller så. Om de stannar kvar 2-3 år, kan operation bli nödvändig för att undvika att skräp ansamlas i mellanörat område, eller att undvika att trumhinnan är perforerad. Cirka 25 procent av barnen kräver rör som skall släppas igen på grund av infektioner återvändande efter tuber faller ut.

Risker

Det finns vissa risker i samband med operation för att placera rören i öronen. De flesta är ovanliga. Trumhinnan kan tjockna med tiden, vilket påverkar hörsel, men detta är sällsynt. Pus får släppas ut från örat. Röret kan bli blockerade med vätskeansamling och infektion kan uppstå. I sällsynta fall kan en slang glida in i mellanörat. Även sällsynta fall kan trumhinnan blivit ärrade resulterar i liten hörselnedsättning.

Previous:nothing Next:förebyggande mot droger

Relaterade artiklar


 • hur du håller koll på din menstruationscykel
 • hur får man vägglöss?
 • vad som orsakar smärta i benen vid menstruation?
 • hur man kan öka min vattenintag
 • rh negativ sjukdom
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • egenskaper födelsemärken
 • struktur och funktion lungor i vila
 • tonårsgraviditeter orsakar
 • tecken på graviditet blixten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com