sätt att testa vatten för renlighet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-06
Vatten kan ha en mängd olika föroreningar som gör det mindre hälsosamma. Kemikalier kan göra vatten surt, salt eller sämre. Partiklar kan moln dricksvatten och är ett tecken att vattnet inte är rent. I vissa fall kan bakterier eller andra mikroorganismer orsakar sjukdom. Vatten testas för renhet kan angripas på många nivåer

Enkel pH-indikator

låg-pH eller hög-pH visar mineraler och salter kan finnas i vattnet. För mycket salt kan bidra till hjärt-och njursjukdom, och högre blodtryck. En snabb test för pH är att blöta fingrarna och gnugga dem tillsammans. Om de känner sig klibbig, kan vattnet vara sur (lågt pH). Om de är ovanligt hala, nästan som om de var tvål, kan vattnet ha högt pH.

Färg och klarhet

färgade vatten kan tyda på järn, koppar eller andra ohälsosamma metaller eller salter. För att kontrollera missfärgning, fyll två identiska glas med vatten-en från kranen och en med destillerat vatten. Placera dem bredvid varandra i ett vitt papper att notera eventuella skillnader.

missfärgning, vanligen rosa eller svart, kan vara från alger-liknande bakterier. De är vanligtvis inte skadligt men de måste upprepade gånger rengöras. De kan indikera kontaminering från gödningsmedel i närliggande grundvatten.

Andra indikatorer på vatten Städning

Om vattnet har en svavel lukt eller smak av något, kan det vara förorenade. Om vattnet är klorerat, kommer det luktar klor. Skalning runt fixturer och fläckar vatten eller skalning på glas indikerar hårt vatten-vatten som är rik på kalcium och magnesium. Hårt vatten gör också att du använder mer tvättmedel, tvål och schampo. Hög salthalt (salt) kommer också att visas som vita avlagringar men är lätt att rensa bort.

andra föroreningar måste testas i labbet. Dessa omfattar kemikalier som kallas flyktiga organiska föreningar, ogräsmedel, insektsmedel, nitrater och fosfater från jordbruket. Hitta en lokal miljö-labb för att köra tester om du misstänker att någon av dessa källor. EPA har standarder för vattenkvalitet som du kan använda för att jämföra dina resultat (epa. gov /waterscience /standarder /handbok).

Du kan också hitta enkla kit vatten test på narkotika butiker, hårdvara och även vissa livsmedelsbutiker.

Previous:nothing Next:Hur effektiv är spermiedödande glidmedel?

Relaterade artiklar


 • Vilka är riskerna med passiv rökning?
 • klimakteriet och preventivmedel
 • hår drogtest faq
 • tidigt födda barn och riskfaktorer
 • klimakteriet libido behandlingar
 • hur man kan öka min vattenintag
 • lakterande bröst anatomi
 • örter för att döda parasiter
 • Vad måste jag göra för att bli gravid?
 • fakta om skelettet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com