sätt att upptäcka en klämmas nerv

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-23
En "klämmas nerv" beskriver skador på en nerv eller en uppsättning nerver som kan orsaka obehag eller smärta eller försämra funktioner. Sådana skador kan orsakas av kompression, stretching, eller förträngningar. Mayoclinic. com säger en klämmas nerv uppstår när för mycket tryck appliceras på en nerv av omgivande vävnader såsom ben, brosk, muskler och senor.

Tillståndet kan uppstå med nerver som hänför sig till motoriska funktioner eller sensoriska funktioner. Det har igen symtom och olika behandlingar.

Allmänna Symtom och tecken

Allmänt symtom på en klämmas nerv beror på läge och svårighetsgrad. . Om du har minskad känsel och domningar, blekning av hud eller stickande smärtor i händer eller fötter, det är nog en klämmas nerv.

Andra typiska indikationer omfatta brännande känsla, stickande känsla av stickande nålar runt klämmas nerv eller armar och ben, och känslan av att ha en kroppsdel somnar.

Om du är upplever förlust av motorik eller reflexer, som också kan vara ett tecken på sjukdomen.

nöp nerver är vanligare hos personer som också visa problem med diabetes, alkoholism, infektioner, ledgångsreumatism, tumörer eller näringsbrist.

Vanliga typer av klämmas nerv

De vanligaste formerna av villkoret omfattar karpaltunnelsyndrom och en fastklämd nerv i nacken eller ryggen (ofta kallad perifer neuropati).

Karpaltunnelsyndrom orsakas vanligtvis av repetitiva rörelser med händer och handleder i ett visst läge. Om du arbetar på ett kontor och använda datorn dagligen, eller i en fabrik jobb som kräver upprepade hand använda, kan du utveckla detta tillstånd. Symtomen omfattar förlust av känsla, en stickande känsla och förlust av motoriska färdigheter med händerna. När föreligger, omfattande tiden med händer eller handleder kommer att göra någon smärta eller symptom tydligare.

Perifer neuropati förklaras av Nathan Wei, MD, FACP, FACR på artrit behandling-och lättnad . com, som en allmän term för sjukdomar i det perifera nervsystemet (nerver kopplade från hjärnan till ryggmärgen). Nöp nerver det kan orsaka symtom som påverkar ditt sensoriska funktioner eller motoriska funktioner-detta gäller särskilt dina armar, ben, händer och fötter.

Behandling Alternativ

Behandling av en fastklämd nerver och tillhörande symtom är ofta vila eller fixering för det skadade området tills trycket är lättad. Din läkare kan förskriva medicin, tillsammans med sjukgymnastik eller andra behandlingar.

I mer extrema fall kan operation användas för att fastställa allvarliga nervskador. Var noga med att rådgöra med din läkare om diagnos och behandling.

Previous:nothing Next:Hur många ben har vi i vår fot?

Relaterade artiklar


 • barnastma näring
 • malignt melanom hos barn
 • skallskador hos barn
 • bedrail risker för äldre
 • sädesledare problem
 • uttjänta processen
 • höger sida hjärnans funktioner
 • salmonella hos spädbarn
 • sätt att testa vatten för renlighet
 • orsakerna till stickningar och domningar lätt i fot
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com