tar unisom under graviditeten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-12
Unisom sömntabletter ofta ordinerats av läkare för att behandla graviditetsillamående på gravida kvinnor. Även Unisom är tillgängliga över disk, tala med din läkare innan du tar någon typ av läkemedel under graviditet

Unisom

Unisom är en over-the-counter sömn stöd som finns i tre former. Form av Unisom ofta används för att bekämpa illamående under graviditeten är det sömn tablett innehållande 25 mg av det aktiva innehållsämnet Doxylamin succinat. De två andra former av Unisom, SleepGels och SleepMelts, innehålla difenhydramin HCl och bör inte användas av gravida kvinnor.

Doxylamin

Doxylamin är ett antihistamin som används som en sömn stöd eller att minska symptom på förkylning eller allergi. Detta läkemedel blockerar histamin och acetylkolin som tillverkas i kroppen som orsakar dåsighet och lindra symtom som nysningar, rinnande näsa och vattniga ögon.

Graviditetsillamående

Unisom i kombination med vitamin B6 rekommenderas ofta att bekämpa illamående /graviditetsillamående, och har klassificerats av FDA som säkra att använda under graviditet. Unisom och B6 är föreskrivna för att hundratals gravid kvinna varje år, lindra symtomen graviditetsillamående för många av dem.

Benedectin

Bendectin ett läkemedel som innehöll Doxylamin och vitamin B6 som en gång var vanligt förekommande i USA för att bekämpa graviditetsillamående. Bendectin togs bort från marknaden under en kontrovers som det orsakade fosterskador. Studier efter denna kontrovers finns inget orsakssamband mellan Bendectin och missbildningar.

Sista trimestern

WebMD artikeln om Doxylamin sägs att kvinnor bör avbryta användning av produkter innehållande Doxylamin under sista trimestern av graviditeten eftersom antihistaminer kan öka Risken för biverkningar såsom kramper hos nyfödda. Tala med din läkare om du fortfarande upplever illamående under sista trimestern.

Previous:nothing Next:kost & polycystiskt ovariesyndrom

Relaterade artiklar


 • tidiga perioden symptom
 • Hur läkarna testa om ett barn har tillägga?
 • barn urinvägsinfektion symtom
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • Införandet av familjeplanering
 • Skillnaden mellan huvudlöss & mjäll
 • typer av löss
 • manlig kontra kvinnlig skelett
 • hur man ska behandla återkommande vaginos
 • vad som är normalt blodsocker efter maten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com