tills vilken ålder ska jag sterilisera vatten för flaskor?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-24
Vatten är steriliseras för användning i modersmjölksersättning för att förebygga förorening av bakterier som kan orsaka sjukdom. Sepsis från bakteriell infektion kan orsaka svår diarré, särskilt i de två första månaderna i livet. Kommersiella koncept ras bakterier snabbare än bröstmjölk eftersom lagras bröstmjölk innehåller antikroppar som bekämpar bakterier. Men med kyl och moderna vatten-säkerhetsstandarder, sterilisering vatten för spädbarn är inte längre nödvändiga på många platser. I själva verket kan kokande vatten under längre perioder koncentrerar andra föroreningar.

WHO: s rekommendationer

risken för gastrointestinal infektion är störst under den nyfödda perioden, och eventuellt längre för prematura barn eller sjuka barn. . Världshälsoorganisationen rekommenderar att "om möjligt, sterilt flytande formel eller rekonstruerad pulveriserade formeln som har genomgått en sanering steg (t. ex. genom att blanda med kokt vatten eller värme) bör användas för spädbarn i högriskgrupper. " Dock tagit avstånd från European Society for Paediatric gastroenterologi och nutrition (ESPHAGN) "med hjälp av kokande vatten och uppvärmning av rekonstituerad formel för temperaturer nära kokning på grund av möjliga negativa effekter på näringsämnen, såsom vitaminer. "

ESPHAGN Rekommendationer

ESPHAGN ett uttalande att" pulverform formel är inte sterila och kan innehålla patogena bakterier. Dessutom mjölkprodukter är utmärkta media för bakteriell spridning. "För i hemmet inställningar rekommenderar ESPHAGN att pulveriserade formeln beredas på nytt för varje måltid, och att rester kasseras. Gruppen också att modersmjölksersättningen aldrig ska hållas varma i termosar eller warmers flaska. Men det är säkert att hålla vattnet varmt att blanda med pulveriserad formel vid utfodringen sker.

Utfodring Metoder

Spädbarn som är formel matas förvärva gastroenterit oftare än barn som ammas på grund av den antimikrobiella egenskaper xantinoxidas, som hämmar tillväxten av e-coli och salmonella. Bröstmjölk är optimal näring för alla bebisar och barn som ammas inte behöver vatten eller uppföljning formler. Den vanligaste orsaken till diarré hos spädbarn under 2 månaders ålder är förorenat vatten som används för att blanda formel i oren flaskor.

Tryck eller flaska

Det vatten som kommer ur hem kranar kan vara förorenade med bly, arsenik, petroleumprodukter och patogener som nedan är tillåtna nivåer men kan innebära ökad risk för äldre och mycket unga befolkning. Inte alla filter eliminera mikrober, och kokar för mer än en minut kan koncentrera andra föroreningar. Säkerheten för kranvatten, tycks dock vara bättre än buteljerat vatten, särskilt om buteljerat vatten endast distribueras inom en enda stat. Landsbygden eller i privata brunnar kan innebära ytterligare risker som härrör från jordbruket avrinning och bör testas regelbundet för att upprätthålla säkerhetsstandarder. Dessutom kan parasiter som Cryptosporidium, en vanlig orsak till vattenburna sjukdomar i USA, inte dödas med kemikalier på grund av sin hårda skal. Kokande i en minut rekommenderas vid misstänkt kontamination.

Previous:nothing Next:typer av antikroppar

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med blötläggning fötterna i Epsom salt
 • varför östrogennivåerna går ner
 • Graviditet & lågt antal blodplättar
 • diet för någon med smittsam hepatit
 • hår drogtest faq
 • salt lampa förmåner
 • manlig kontra kvinnlig skelett
 • Effekterna av Tylenol kall & hosta under graviditeten
 • hur man väljer slutenvården missbrukarvården
 • knappen bråck symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com