vad ger hCG i en gravid kvinna?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-28

progesteron under graviditet

Vikten av progesteron till din graviditet bidrar till att förklara behovet av hCG produktionen. . Under andra halvan av menstruationscykeln, höga nivåer av progesteron hålla dig från att ha en menstruation och hjälpa till att förbereda din livmoderslemhinnan för lyckad implantation av befruktade ägg. När du blir gravid, hjälper progesteron förbereder brösten att producera mjölk till ditt barn efter födseln. Progesteron har andra viktiga uppgifter under graviditeten, inklusive att sänka nivåerna av prostaglandiner i kroppen och hämma uteruskontraktioner. Enligt Robert SKRYNKLIG, MD, professor emeritus vid Institutionen för obstetrik, gynekologi och reproduktiv Sciences vid University of Texas Medical School i Houston, kommer otillräckliga nivåer av progesteron under tidig dräktighet resultera i förlust av din graviditet.

Corpus luteum och hormoner

Under ägglossningen släpper en follikel i en av dina äggstockar ett moget ägg som reser ner din äggledaren att befruktas. Detta follikel utvecklas till gulkroppen, som producerar höga nivåer av östrogen och progesteron, två hormoner som är avgörande för att bibehålla graviditeten. Om spermier inte befrukta ägget, då kroppen har inget behov av de höga nivåerna av östrogen och progesteron, corpus luteum upphör med tillverkningen av dessa två hormoner och urartar, orsakar din kropp att gå igenom en menstruation

HCG Production.

Om spermier befruktar ägget, reser ägget i livmodern (knuten till de livmoderslemhinnan), och cellerna runt omkring (som så småningom bilda moderkakan) börjar producera hCG. Embryot produktion av hCG skickar en signal till gulkroppen att fortsätta producera progesteron för att bibehålla graviditeten. SKRYNKLIG anges att hCG förlänger livslängden av corpus luteum tills moderkakan har utvecklats till den grad att det kan producera progesteron. Vanligtvis sker denna förskjutning av produktionen av progesteron från gulkroppen att moderkakan rum omkring 10 veckors graviditet, så hCG spelar en avgörande roll under denna tidsperiod hålla ditt ofödda barn vid liv.

HCG

När embryo börjar producera hCG, nivåerna av detta hormon i kroppen ökar regelbundet. Den amerikanska Graviditet Association sägs att ett blodprov först kan upptäcka hCG-värden omkring 11 dagar efter befruktningen, ett urinprov kan upptäcka hCG cirka 12 till 14 dagar efter befruktningen. I de flesta graviditeter, hCG dubbel ungefär varannan eller var tredje dag, med en topp någon gång mellan den åttonde och 11: e graviditetsveckan. Din hCG kommer då lägre och plana ut under resten av graviditeten.

Problem med hCG Production

hCG normalt stiga i vissa kurser under tidig graviditet. Om din barnmorska eller anteckningar barnmorska att dina hCG nivåerna är onormala, kommer hon att kolla vanligtvis dina nivåer flera gånger för att fastställa de hälso av graviditeten. Enligt American Association graviditet, kan höga nivåer av hCG i blodet tyder på en molar graviditet (onormal tillväxt av vävnad i livmodern) eller en multipel graviditet. Låga nivåer av hCG i blodet kan tyda på ett missfall (spontan förlust av graviditeten) eller utomkvedshavandeskap (implantation av ägget på en plats utanför livmodern).

Previous:nothing Next:djur hudsjukdomar

Relaterade artiklar


 • lösningar Medrol biverkningar
 • ärftlig risk för diabetes hos barn
 • muskler som används i andning
 • hälsoproblem från nagelbitning
 • dieter för urinsyra stenar syra njure
 • etiskt beslutsfattande för hospicevård
 • glaukom alternativ behandling
 • orems omvårdnadsteori
 • gulsot hos barn
 • diabetes hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com