varför använda ett bälte postpartum stöd?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-15
Graviditet och förlossning är hårt på en kvinnas kropp. Ligament, muskler och även skelettet sträcks och överarbetade. Musklerna i bäckenbotten blir svag. Med varje graviditet kan dessa symtom bli mer uttalade. En förlossning bälte kan hjälpa till att lindra obehaget och ge praktiska fördelar för en ny mamma

Fördelar

En förlossning stödbälte fungerar som en de facto sex-pack av magmuskler. Bältet stöder sträckte ut ligament och muskler. Det bidrar till att minska rygg och bäckensmärta genom att ta bort pressen dessa regioner. Det kan också hjälpa till att göra efter förlossningen magen mindre, eftersom det anpassar de organ och muskler till deras ursprungliga positioner. Många kvinnor rapport som återvänder till sin före graviditeten storlekar snabbare när du använder ett stödbälte.

Typer

Mest postpartum stödbälte är tillverkade av medicinsk kvalitet elastisk som ser ut som en stor gördel eller bälte med kardborreförslutning. Det loopar hela vägen runt magen och bör åtsittande. Du kan också hitta latexfri remmar om du är allergisk mot latex. Vissa tillverkare säljer bälten graviditet stöd som också är slitna efter förlossningen.

Kvinnor som har haft kejsarsnitt behöver ha en postpartum plagg istället för ett stödbälte. Det finns några amerikanska Food and Drug Administration (FDA) godkände efter Cesarean plagg som ger fullt stöd och bidra till att minska ärrbildning, däribland en från Design Veronique. Dessa passar som cykel shorts som slut strax under brösten. Du kan också välja att bära en postpartum plagg istället för ett bälte efter en vaginal förlossning också.

Storlek

Dimensionering en postpartum bälte är svårt, eftersom ingen vid sina ordinarie storlek under graviditeten. För att beakta detta, tillverkare erbjuder instruktioner om hur man kan beräkna storleken. Till exempel leder Belly Bandit mödrar att mäta deras magar strax före leverans, subtrahera 3 till 5 inches, leta på ett diagram för motsvarande storlek. Ett "medium" i detta fall varierar från 38 till 43 inches. Medela, å andra sidan, ber kvinnor att använda sina vanliga före graviditeten storlekar att välja bältet. Detta kanske inte passar riktigt om kvinnan fått en hel del vikt under graviditeten.

Pris och tillgänglighet

Prissättning varierar från ca $ 20 för en grundläggande Medela bälte till $ 100 för en full body-komprimering plagg. Dessa band värderas till många varuhus eller moderskap specialbutiker. Om du inte kan hitta en lämplig postpartum bälte på en tegel och murbruk butik, beställa det online eller be din barnmorska om att hitta en.

Tidsplan

Hur länge är slitet beror på individen. Många nyblivna mammor väljer att bära en postpartum bälte för hela återhämtningsperioden, ungefär sex till åtta veckor. Det skadar inte att hålla bär det tidigare då, om det känns bekvämt. Andra kvinnor sluta ha bältena efter bara ett par veckor, eftersom deras underliv har redan krympt.

Previous:nothing Next:komplexa partiella anfall hos barn

Relaterade artiklar


 • olika typer av hälso-sjukvård för äldre
 • om sura uppstötningar och astma hos barn
 • hur platsen Braxton Hicks
 • hur man får läkaren att lyssna
 • Vilka är de första tecknen på ett missfall?
 • mörka cirkel under ögonen på barn
 • att upprätthålla en säker badrum
 • 10 hälso-frågor
 • förebyggande mot droger
 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com