Hur man vet om ditt barn har vattkoppor, även om de är vaccinerade

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-30
Det är vanligt i de flesta stater att kräva Chicken Pox Vaccination (varicellavaccin) före införsel till dagis. Vissa skolor kräver även en andra dos av Varicella före skolstarten eller då barnet är ungefär elva år. Centers for Disease Control rekommenderar 2 doser för ditt barn. Anledningen till detta är att efter några år immunitet (eller motstånd nivå) till Chicken Pox Virus avtar (minskar) och ditt barn har en högre chans att få Chicken Pox som en tonåring. En dos av vaccinet räcker inte för att förhindra Chicken Pox utbrott. Denna artikel diskuterar vad Chicken Pox ser ut om du eller ditt barn inte är vaccinerade och hur det kan se ut som om ditt barn har vaccinerats men verkar fortfarande vara sjuka med det
1.
Vattkoppor är en smittsam sjukdom. Om du eller ditt barn har utsatts för någon med Chicken Pox ditt barn kan komma ner med den i 2-3 veckor från dagen för exponering. Oftast får du det en gång (men vissa människor har fått det mer än en gång). Om ditt barn har vaccinerats hans eller hennes chanser att komma ner med den är mindre, men fortfarande möjligt. Maximera ditt barns chanser att INTE få Chicken Pox genom att få två doser av vaccinet
2
Symtom på Chicken Pox omfatta. .
1. Ett utslag av en grupp av olika letar lesioner. Vissa kommer att se ut som vattenfyllda blåsor (finne liknande), några röda bulor och lite platt stötar. Blåsorna kommer bryta upp och bli mörk i färgen /sårskorpa bildats.
2. Vanligtvis en feber, men inte över 102 grader.
3. Intensiv klåda av utslag!
4. Patienten känner sig inte bra, en allmän sjukdomskänsla och eventuellt en rinnande näsa och mild hosta.
3.
1. Håll ditt barn hemma tills skadorna är alla sårskorpor över och det finns ingen feber i 24 timmar.
2. Ge inte aspirin till ditt barn! Använd Acetaminophen eller annat läkemedel rekommenderas av din barnläkare.
3. Du kan använda calamin lotion för att lindra klåda eller placera barnet i ett ljummet bad och ta en ren vit strumpa, fylla den med torkade havregryn och fästa i slutet av strumpan. Använd havremjöl i strumpan för att svampen ditt barn av. Detta kommer att lindra klådan.
4. Håll naglarna korta och hålla ditt barn rent av bad regelbundet.
4.
1. Ta inte ditt barn ut och utsätta andra. Du vill inte att av misstag utsätta en individ att Chicken Pox som inte har ett bra immunförsvar. Detta kan faktiskt leda till döden eller i de minst svår sjukdom!
2. Om ditt barn har kraftig kräkning, letargi, hög feber, infekterade sår, bröstsmärta, etc. Omedelbart söka läkare. Om du är osäker, kontakta din läkare för råd!
5.
Om ditt barn har haft vaccination, hur kan du säga om de har vattkoppor eller inte? Tja, du faktiskt kanske inte någonsin veta! Oftast är det Chicken Pox mycket mer mild när den förekommer i en tidigare vaccinerade barn. Det kan ha ett par röda fläckar, kanske några vattenfyllda blåsor (eller inte) och en lätt förkylning. Jag har sett ganska många olika presentationer, alla milda. Dessa milda fall lämnat oss undrar om inte det var vattkoppor. Du kan prata med din läkare, men grunden är att om ditt barn har ett utslag och feber de bör stanna hemma tills ingen feber och inga blåsor!

Tips och varningar


 • del människor undrar varför vi vaccinerar mot en "mild" sjukdom, men vad jag tycker är underbart är att denna generation av barn aldrig kommer att behöva oroa sig för "bältros. " Bältros är ett smärtsamt och ibland funktionsnedsättande sjukdom (om det infekterar ögat kan orsaka blindhet). Bältros kan upprepas och brukar. Det verkar mest hos äldre individer, men min systerdotter hade det som ung. Jag haft vattkoppor och en dag jag kan ha bältros. Jag vill inte det! Jag önskar att jag kunde ha haft vaccinet som barn.
 • inte någonsin ta dig barn till skolan när han eller hon har feber och förkylning /hosta. Utsätt inte andra för att smittsamma sjukdomar i onödan.


 • Previous:nothing Next:hur man kan minska dina odds att utveckla bröstcancer

  Relaterade artiklar


 • oregelbunden andning hos barn
 • hur att få arbete på 37 veckor
 • Syftet med prostata
 • klarblå graviditetstest instruktioner
 • Hur snart kan du berätta vilket kön barnet är?
 • biverkningar av graviola
 • etiskt beslutsfattande för hospicevård
 • hur man vet varför du har högt blodtryck
 • hur man har mycket energi och sluta vara så trött
 • effekter av Alzheimers sjukdom på familjen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com