Vilka är fördelarna med kakaosmör?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-15
Kakaosmör är känd för att ha djupgående hälsofördelar som både en livsmedelsingrediens och en del av lokala applikationer. Så det är bra för dig inifrån och ut

Historia

Cocoa träd är hemma i Syd-och Centralamerika och användes av de tidiga Maya och Aztec civilisationer. Mayafolket odlade första choklad från kakao träd, använder den som en reparativ hälsokost. Det blev snabbt integreras i samhället, som används i ceremonier och ges bort som gåvor. Aztekerna tog sin kärlek till kakao ett steg längre och använde bönor som valuta. Resten av världen började sin kärleksaffär med kakao när den exporterades till Europa. Den nederländska, schweiziska och franska tillbringade århundraden fullända recept för choklad, som var mest i flytande form. Det var dock inte förrän uppfinningen av kakao pressen år 1828 av en nederländsk kemist och choklad master som kakaosmör hämtades från kakaobönor.

Funktioner

Fettet i choklad kommer från kakaosmör, som anses en "bra fett" med mer än 35 procent av det är enkelomättat eller fleromättat fett. Trots detta fetthalt Många studier visar att konsumtion av choklad har någon effekt på kolesterol i blodet. I själva verket kommer de flesta av fetthalten i kakaosmör från stearin-och oljesyra. Oljesyra är den fettsyra som också finns i hjärtvänlig olivolja och stearinsyra är faktiskt omvandlas från ett mättat fett till ett omättat fett genom metabolism. Kakaosmör innehåller också antioxidanter som hämmar härskning och möjliggöra en lång lagringstid. Det är ofta kombinerat med andra fetter för att förbättra deras stabilitet.

Funktion

Med en svag doft av choklad, är kakaosmör används ofta i hudprodukter. Först och främst är kakaosmör ett utmärkt fuktighetskräm. Det är lätt absorberas av huden eftersom det smälter vid kroppstemperatur. De med känslig hud och hudåkommor såsom eksem och dermatit, förmån särskilt IT. Det skapar ett hinder för känslig hud, skyddar den från miljön och behålla fukt. Gravida kvinnor har också länge sjungit lovsånger kakaosmör det gäller att minska hudbristningar. Många lotion och oljor som innehåller kakaosmör används i massage och aromaterapi för att främja avslappning och en känsla av välbefinnande. Viss forskning även tyder på att en kakaosmör massage kan hjälpa till att lindra stress och stärka immunförsvaret.

Effekter

En annan fördel kakaosmör erbjuder är det stora antalet av antioxidanter det innehåller. Fria radikaler kan förstöra hudens celler, vilket får dem att torka upp och rynkor genom en process som kallas oxidering. Med ett stort antal olika antioxidanter, bland annat ett överflöd av vitamin E, neutraliserar kakaosmör dessa fria radikaler genom att återställa celler och förhindra fler skador.

Överväganden

Trots att kakaosmör har många hälsofördelar, bör du fortfarande utöva försiktig när du använder den på huden och när njuter av det som en del av din favorit choklad överseende. Första, även kakaosmör kan återställa och återfuktar skadad hud, erbjuder den inte något skydd mot skadliga UV-strålar. För det andra kan andra feta och kaloririka ingredienser finns i en massa choklad gör hjärtvänlig kakaosmör förmåner värdelös. Det har inte heller bestämts vad den optimala portion behövs för att uppleva dessa kardiovaskulära fördelar. Den bästa vägen är att njuta av en liten mängd mörk choklad några gånger i veckan.

Previous:nothing Next:fosterutvecklingen hos människa

Relaterade artiklar


 • Hur du ser att din syrehalten är låg?
 • svartmögel sjukdom och symtom
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • dryck vattenrening
 • tidig implantation spotting
 • gulsot hos barn
 • ländryggen skador
 • fiskolja och magont
 • effekterna av koffein på en baby
 • steroider för astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com