fakta om abort

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-07
Abort är avbrytande av graviditet. Kvinnor valde att avbryta sina graviditeter av olika anledningar. Även om beslutet att göra abort är kontroversiell och bär en hel del etiska dilemman, har förfarandet varit lagligt sedan 1973. Enligt The American College of obstetriker och gynekologer, cirka 1,3 miljoner aborter är förformade varje år i USA

Abort

Abort är processen att utvisa ett foster från en kvinnas livmoder. De flesta aborter sker under de första tre månaderna av graviditeten, även känd som den första trimestern. Aborter kan förformade av läkare eller annan medicinsk hälso-och sjukvårdspersonal på sjukhus, klinik eller vårdcentral. Aborter är säkra. Riskerna är mycket låga, och det normalt sett inte förbjuda en kvinna från att bli gravid och bära ett barn till term i framtiden (ACOG).

Typer

Medicinska och kirurgiska aborter är de två typer av abort. Medicinsk abort görs genom processen av medicinering. Denna metod är bara säkert under de första nio veckorna av graviditeten. Piller ges för att stoppa utsläpp av nödvändiga graviditet hormoner som progesteron. Utan den nödvändiga hormoner, slemhinnan i livmodern tunnar. Efter ett par dagar, tar kvinnan en annan medicin som gör livmodern kontrakt och tom. Medicinsk abort är 97 procent effektivare.

Kirurgiska aborter svarar för 87 procent av aborterna förformade i USA (Henry J. Kaiser Family Foundation). Denna metod används när graviditeten är längre fram, men det måste vara bildade före vecka tretton av graviditeten. Den sjukvårdspersonal tar bort livmoderslemhinnan och sedan använder sug för att tömma livmodern. Denna typ av abort är nästan 100 procent effektivt i att avsluta en graviditet.

Trends

Enligt Henry J. Kaiser Family Foundation, 49 procent av graviditeter är oönskade varje år i USA. Av de 49 procent av oplanerade graviditeter, 42 procent leder till abort. I genomsnitt har de flesta aborter sker före tolv veckor (89 procent) och endast en procent sker efter tjugoett veckor. Aborter är högst bland kvinnor med låga inkomster. Bland African American kvinnor är förekomsten av aborter 49 per 1000 kvinnor. Spansktalande kvinnor göra abort i 33 av 1000 graviditeter. Endast 13 per 1000 graviditeter resulterar i missfall för kaukasiska kvinnor.

Finansiering

Abort kostnaderna varierar. Kostnaden beror på plats, typ av abort och graviditetens längd. Från och med 202C den genomsnittliga kostnaden för en abort på tio veckor är $ 350. Vid tjugo veckor, hoppar den genomsnittliga kostnaden för $ 1. 260. Medicaid omfattar abort kostar helt under federala riktlinjer när en abort är förformade på grund av våldtäkt, incest eller livet hotade. Alla andra skäl för abort stöds inte av Medicaid.

Tillgänglighet

87 procent av länen i USA har ingen abort leverantör. Kvinnor som lever i södra och Midwest har sämre tillgång till abort kliniker och sjukhus är villiga att utföra proceduren. I de flesta incidenter, måste en kvinna färdas över 100 miles för att få tjänsten. Detta belopp att resa kan göra det nästan omöjligt för en låg inkomst individ att få en abort. Par detta faktum med Medicaid oförmåga att täcka kostnader abort, och du märker att många kvinnor som får barn att de inte har råd med eftersom de inte har tillgång till abort alternativ.

Previous:nothing Next:faderskapstest information

Relaterade artiklar


 • hur du håller koll på din menstruationscykel
 • Adipex phentermine biverkningar
 • typer av mammogram
 • Varför har jag oregelbunden mens?
 • fördelarna med röntgenstrålar
 • biverkningar av aprozide
 • hur ska mindre stressig
 • avvek septum utan symtom
 • tecken och symtom på sluta hormonella preventivmedel
 • lösningar Medrol biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com