hjärnan aneurysm hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-16
Brain aneurysm är tickande bomber i hjärnan. Lyckligtvis, de är mycket sällsynt hos barn. De flesta av de riskfaktorer för hjärnan aneurysm förekommer inte hos barn, och de som vanligtvis genetiska. Men hjärnan aneurysm hos barn är lika livshotande som hos vuxna och kräver mycket av samma diagnostiska processen och behandling

Brain Aneurysmer

När ett blodkärl vidgas eller ballonger på grund av svagare väggar är det som kallas ett aneurysm. Eftersom fartyget börjar ballongen, blir det mer sannolikt att brista. Ingen kan förutsäga när ett aneurysm kommer att spricka och läcka blod i omgivande områden. Aneurysm kan förekomma i nästan alla blodkärl i kroppen, men en hjärna aneurysm är en av de farligaste slag. Brustet hjärnan aneurysm kan leda till plötslig död eller hjärnskador.

Riskfaktorer

De flesta av de faktorer som sätter en vuxen i riskzonen för en hjärna aneurysm, såsom rökning eller högt blodtryck, inte är normala i barnen. Om ett barn utvecklar en hjärna aneurysm, är det mer sannolikt att associeras med en genetisk sjukdom, t. ex. polycystisk njursjukdom, som kommer med tillväxten av många cystor. En annan genetisk sjukdom som kan bidra till ett barns hjärna aneurysm är Ehlers-Danlos syndrom. Detta är faktiskt en grupp sjukdomar som kännetecknas av skadad vävnad, inklusive blodkärl. Lyckligtvis, om ditt barn är diagnostiserad med en av dessa störningar som kan innebära risk för hjärnan aneurysm, kommer din vårdgivare kunna noga övervaka ditt barn för dem.

Symtom

Första tecknet på att ditt barn kan ha en hjärna aneurysm är en intensiv, mycket smärtsamma huvudvärk. Denna huvudvärk kommer att känna helt annorlunda från alla andra huvudvärk smärta.
Även läkarna fortfarande inte kan förutsäga när ett aneurysm kommer brista, den intensiva huvudvärken sker oftast inom en vecka eller två innan bristning. Ditt barn kan också uppleva nackstelhet eller illamående. Du kan också märka ökad ljuskänslighet. I vissa fall kan ett anfall vara ett symptom på ett aneurysm.

Diagnos

Om ditt barn är i riskzonen för en hjärna aneurysm och erfarenheter något av dessa symptom måste du söka behandling från sin vårdgivare omedelbart. Vårdgivaren kommer ofta köra en datortomografi (CT) som tar en tredimensionell röntgen av hjärnan. Detta kan upptäcka svullnad av hjärnan och andra biverkningar av en brusten aneurysm hjärna. En magnetisk resonans angiografi (MR) kan användas för att upptäcka inte spruckit aneurysm, eftersom det ger samma typ av bild som en datortomografi men med större kontrast, vilket gör att din vårdgivare att se ett aneurysm mycket tydligare.

Behandling

I nästan samtliga fall barndom aneurysm, är kirurgiskt avlägsnande den bästa behandlingen. I svåra fall där barnet har bortfallit i koma eller har andra medicinska komplikationer, kan operation fördröjas tills det är mindre riskabelt. Om aneurysmet har redan spruckit, kan ditt barn också behandlas för vätska uppbyggd i hjärnan. Han kan ha en dränering enhet inopererad i skallen så att blod, andra vätskor och påtryckningar för att tömmas från hjärnan. Anti-beslag medicinering ges också till barnet för att undvika beslag i samband med aneurysmet. De flesta patienter får också nimodipin, en kalciumantagonist medicinering. Aneurysmruptur kommer ofta orsaka spasm blodkärl, och nimodipin kommer att förhindra dessa.

Previous:nothing Next:testikeln smärta och orsaken till testikeln smärta

Relaterade artiklar


 • tvingade klimakteriet
 • teen abort lagar
 • hur man hjälper barn att sova bättre
 • övning för fastare bröst
 • risk att bli en äggdonator
 • näsblod hos små barn
 • stegen i en synundersökning
 • hur du håller din nyfödda barns miljö säker
 • gör det själv fysiskt och känslomässigt föryngring
 • vad är normalt blodtryck för kvinnor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com