hudens elasticitet efter klimakteriet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-09
Om du är klimakteriet Du har förmodligen märkt en hel del förändringar på gång både inne och ute. Några av dessa är välkomna, men många är det inte. En sak du kanske har märkt är torrare, mer rynkig hud som inte verkar att "studsa" tillbaka i form som det en gång gjorde. Detta beror på klimakteriet orsakar minskad hormonproduktion påverkar östrogen i synnerhet. Denna minskning av östrogen är direkt relaterade till utseendet och känslan av din hud, liksom dess elasticitet

Du behöver:.
E-bok är för information och utbildning bara, kontakta withyour läkare och närstående specialister inom innan de ansöker.
.

Vad är Elasticitet?

hudens förmåga att "studsa" tillbaka kallas elasticitet. Den elasticitet eller följsamhet i huden beror på två proteiner som kallas kollagen och elastin i dermis, eller nedre lagret av huden. Dessa två ämnen som bildar fibrer som håller huden tillsammans och ge den flexibilitet.

Menopause Effekter

När du når klimakteriet din produktion av könshormonerna minskar. Förlust av östrogen är direkt relaterad till förlust av hudens elasticitet. Som Women's Health America förklarar det, "Östrogen verkar också utöva stort inflytande på åldrande av huden. Östrogenreceptorer finns i huden, och studier visar att östrogen ökar aktiviteten av hudens fibroblaster, celler som producerar kollagen. Kollagen är bindväv vävnad som tillför''EMBONPOINT''till huden och ger den struktur, ton och tjocklek. Det hjälper till att hålla fukten i huden genom att säkerställa produktionen av hyaluronsyra och mukopolysackarider syra. "

Manifestationer

förlust av elasticitet efter klimakteriet har många manifestationer. Ni kanske märker, till exempel att när man nypa i huden på den övre sidan av handen eller kinden att huden inte återfår sin form direkt. Du kan också observera förändringar i huden som mer rynkor och ett hängande utseende. Din hud kan ser tunnare till följd av sjunkande östrogen nivåer.

Hormone Replacement

Forskning visar att hormonbehandling kan hjälpa till att hålla upprätthålla elasticiteten i huden. M. G. Shah och H. I. Maibach vid University of California, San Francisco, School of Medicine har konstaterat att "östrogen förefaller bidrar till förebyggande av hudens åldrande på flera sätt. Detta reproduktiva hormon förhindrar en minskning i hudens kollagen hos postmenopausala kvinnor, aktuella och systemisk östrogenbehandling kan öka innehållet hudens kollagen och därmed upprätthålla hudens tjocklek. Dessutom upprätthåller östrogen huden fukt genom att öka syra mukopolysackarider och hyaluronsyra i huden och eventuellt upprätthålla stratum corneum funktion barriär. Talg är högre hos postmenopausala kvinnor som fick behandling med hormonersättning. Rynkor också kan ha nytta av östrogen som ett resultat av effekterna av hormonerna på de elastiska fibrerna och kollagen. "

Förebyggande /Lösning

absolut övervägande del, lösningen till förlust av elasticitet efter klimakteriet är påfyllnad av hormonet östrogen. Detta kan göras genom att oralt intag eller lokalt via låga doser östrogen krämer. Forskning visar ett genomsnitt på 48 procent mer kollagen i huden hos kvinnor som genomgår östrogenbehandling jämfört med för kvinnor som inte gör det.

Om du inte vill använda hormonet ersättare finns det bevis för att kosttillskott Lutein ger fördelar för åldrande hud såsom ökad hydrering, elasticitet och lipid påfyllning. Andra mer naturliga sätt att bibehålla hudens elasticitet omfatta tidskrävande Omega 3-fettsyror, Wakame tång och bibehålla en kost som är rik på färska frukter och grönsaker och låg i animaliska produkter såsom nötkött och mjölk.

Previous:nothing Next:utveckling av grovmotorik

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra din förstoppning naturligt
 • varför använda varmt vatten att tvätta händerna?
 • hypofystumör & graviditet
 • missbruk hos barn
 • Vad är tecken på rotavirus?
 • definiera puberteten
 • hur man har mycket energi och sluta vara så trött
 • define cellmembranet
 • hörapparatteknologi
 • naturlig smärtlindring under förlossningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com