hur blodomloppet fungerar med andra delar av kroppen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-12

Gas Exchange

När man tänker på hur det kardiovaskulära systemet fungerar i andra delar av kroppen, du förmodligen tänker på luftvägarna. system. Detta beror på att cirkulationssystemet har en direkt väg genom lungorna. När blodet tillbaka från kroppen till hjärtat, är det syrefritt. Det har att plocka upp syre i lungorna innan det kan återgå till cirkulationen.

deoxygenated blod kommer in först i höger förmak i hjärtat fyller sedan höger kammare. Från höger kammare pumpas till lungorna via lungartären. Lungartären passerar blodet genom lungorna via kapillärerna omgivande tunt membran säckar som kallas alveoler. Blodet och alveolerna utbyte syre och koldioxid.

Den nyligen syresatt blod reser tillbaka till hjärtat i form av pulmonell vener. Den pulmonell vener leverera blod till vänster förmak, som mynnar ut i vänster kammare. Vänster kammare pumpar blodet i omlopp i resten av kroppen.

Delivery System

det kardiovaskulära systemet är den viktigaste kanalen i kroppen för att leverera molekyler till och för andra delar av kroppen. Vi har redan sett hur syre transporteras av hjärt-kärlsystemet, men hormoner, näringsämnen, elektrolyter och antikroppar är också viktiga molekyler som är beroende av blodet för leverans. För att förklara hur dessa är sammankopplade, följa en smörgås jordnötssmör som det färdas genom kroppen.

Din mun börjar bryta ner smörgås och kolhydrater från brödet absorberas i blodet. Fördelning och absorption fortsätta i magen och slutar med absorptionen av proteiner i tunntarmen. Blodet genomför nu stora mängder kolhydrater eller sockerarter. Detta signalerar det endokrina systemet, särskilt bukspottkörteln, att utsöndra insulin d in i blodomloppet. Insulinet underlättar upptaget av socker i kroppens celler. Sockret används för energi och omvandlas till ATP. ATP är kroppens energi valuta och gör musklerna kontraktion, neuron bränning och cellandning.

Ibland antikroppar som transporteras i blodet identifiera felaktigt de insulinproducerande cellerna i bukspottkörteln som främmande celler. Antikropparna riktar sig mot celler i bukspottkörteln för destruktion. Detta leder till låga insulinnivåer och typ I-diabetes. Om sockret i blodet inte absorberas av cellerna, allvarliga effekter inklusive acidos, uppstår. Acidos är ett tillstånd som leder till en blod pH nivå som är för sur för att upprätthålla liv. Normalt angriper immunförsvaret inte självidentifierande celler. Men det kardiovaskulära systemet helt enkelt fungerar som ett medel för att leverera immunsystemets celler och inte som en förmedlare av sina uppgifter. En syra-bas obalans i kroppen

förordningen

kan ofta regleras av olika faktorer absorberas blodomloppet. Beroende på kost och hälsa, kan det också vara för mycket salt eller för mycket vatten.

Njurarna bildar urin för att genomföra avfall och överflödig vätska ur kroppen så att det kardiovaskulära systemet inte skadas av stora förändringar i tryck. För mycket salt inleder vattenabsorption i blodkärlen. Detta ökar blodvolymen och därmed trycket i fartyg orsakar extra stress på kärlväggen. För mycket stress kan skada elasticiteten i blodkärlen och störa funktionen hos det kardiovaskulära systemet som helhet.

En minskad blodvolym, å andra sidan kan resulterar i dålig syresättning av kroppens vävnader och leda till chock och död. Det kardiovaskulära systemet är beroende av urinvägarna att korrigera och upprätthålla dessa obalanser.

Slutsats

Vi har undersökt hur IT-partner med matsmältningssystemet att leverera näring till celler och hur det kardiovaskulära systemet fungerar som en kanal för det endokrina systemet. Vi har berört hur det kardiovaskulära systemet är beroende av urinvägarna för att upprätthålla rätt balans av vatten och elektrolyter. Men beror det kardiovaskulära systemet också på flera olika system för att fungera korrekt.

Till exempel beror det kardiovaskulära systemet på det muskuloskeletala systemet för nya röda blodkroppar produceras i benmärgen att binda och transportera syre. Det beror på åtgärder i musklerna att pumpa blod i venerna tillbaka till hjärtat. Och slutligen, bygger det kardiovaskulära systemet på det lymfatiska systemet för att befria plasma-den flytande delen av blodet-av infektioner och skräp. Utan dessa stöd skulle det kardiovaskulära systemet inte genomföra sina primära funktioner.

Previous:nothing Next:hur man anta fem steg till en hälsosam kost

Relaterade artiklar


 • uttjänta symtom
 • tecken på infektion efter gallblåsan kirurgi
 • hur man kan undvika att få svininfluensan
 • mitten vuxenlivet fysisk utveckling
 • klimakteriet libido behandlingar
 • Syftet med prostata
 • Vad händer när du förlorar din slempropp?
 • 10 sätt att hålla ditt hjärta friskt
 • skulle klimakteriet orsaka högt blodtryck?
 • alternativ medicin för njursten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com