hur du raka ordentligt: våtrakning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-28
Trött på rakning, bara för att få stubben tillbaka på ditt ansikte innan du vet det? Prova våt rakning. Det är hur din farfar gjorde det. Lägg ner alla rakhyvlar och burkar av skum och lära sig att göra det på rätt sätt

Du behöver:
en rakhyvel
. raktvål och mugg, eller rakkräm.
en rakborste.
mjukgörande kräm eller post-shave balm.


1.
Blöt ansiktet och halsen med varmt eller hett vatten. Mjuka upp din morrhår. Om du har tid, kan du lägga till en varm, fuktig trasa över ansiktet för ett par minuter. Lite prep arbete gör resten av processen gå smidigare
2
Alternativ # 1:. . Om du använder raktvål och en rakborste (rekommenderas), sätta din tvål i en mugg eller behållare. Kör bara lite hett vatten över den. Även våt din pensel. Ta din borste och borsta upp mot tvål, med en snabb, cirkulär rörelse. För nästa minut eller så, piska upp en tjock lödder. Borsten kommer att plocka upp en hel del av lödder, vilket är bra. Ta lödder-lastad pensel och börjar utföra samma snabba, cirkulär rörelse i ansiktet, som täcker området där du kommer att rakningen. Gör detta för en minut eller så, tills lödder byggs upp, tjock och krämig, i ansiktet

Alternativ # 2:. Om du använder en behållare med bra rakkräm, tar ungefär en golf boll stora belopp och sprida den runt i ansiktet, som täcker hela området som du kommer att rakningen. Ta din fuktiga borsten och använda en snabb cirkelrörelse för att piska upp grädden till ett lödder i ansiktet. Gör detta för en minut eller så

Alternativ # 3:. Om du absolut måste använda de billiga, aluminiumburkar av skum, är min rekommendation att du lägger bara lite varmt vatten till den och piska den upp i ansiktet med borsten, ungefär som i alternativ # 2, ovan.
3
. OBS: Avgörande för detta steg är en rakhyvel. Detta är den typ du köper rakblad separat för. Du kan få rakblad på alla apotek. Beroende på var du bor, kan du kanske hitta rakhyvel där också. Om inte, kan du köpa dem många ställen på nätet.

Billiga kommer engångsrakhyvlar inte ge er nära rakning du letar efter. Använd dem inte.

Du kommer nu att ta kniven och gör kort, försiktig stroke (de är mycket vassa!) I samklang med ditt ansiktshår tillväxt. På det första passet, vill du klippa längtar grejer med minimal irritation. Se till att du sköljer bladet ofta för att ta bort hår från snittytan!
4.
När du har kört rakhyveln över hela ansiktet och halsen, skölj bort med varmt vatten. Nu känns ansiktet med händerna. Notera de områden där du fortfarande känner dig lite stubb, om något.
5.
Om det finns någon kvar stubb, upprepa steg 2 ovan. Du är ny löddrande för en annan godkänd vid de kvarvarande stubben.
6.
Gör en pass med rakblad, denna gång skära antingen i 90 graders vinkel mot korn av din hårväxt, eller mot strömmen (om ditt ansikte är tuff nog att klara det). Detta bör ta bort resten av håret för dig.
7.
Skölj av ansiktet. Tvätta med tvål och vatten om du vill. Nu när ditt ansikte är slät som en bebis botten, är det dags att skydda den. Jag skulle föreslå en post-shave balm eller fuktkräm kräm som inte bara kommer lugnar huden, men hålla den från att torka ut.

Håll dig borta från alkohol-baserade rakvatten (den typ som brinner!). De kan faktiskt lägga till ansikts irritation och torka ansiktet ut.

Tips och varningar


 • I början kanske du missar en del av håret i ansiktet. Ha tålamod. Du är omskolning själv hur du raka. Den rakhyvel kommer att ha en annan känsla i handen än en billig, engångsrakhyvel. Hålla det. I en vecka eller två, har du ner det klapp, och ditt ansikte kommer att känna otroligt smidig längre.
 • Se till att ta kort, noggrann slag med kniven tills du vänja sig hantera det. Om du inte betalar uppmärksamhet, kommer du att skära dig. När du är bekväm att hantera det, kan du justera din stroke som du behöver.
 • Om du råkar skära eller skrapa ansiktet, använd en alunstift (finns på ditt apotek) för att stoppa blödning.


 • Previous:nothing Next:hur man kan leva genom en sjukhusvistelse

  Relaterade artiklar


 • Kalifornien friska familjer program
 • inte nyquil innehåller alkohol?
 • normal syn test
 • salt lampa förmåner
 • fastighetsskötare syndrom
 • Vilka är orsakerna till de höga testosteron hos kvinnor?
 • mitten vuxenlivet fysisk utveckling
 • hur du förbättrar din plan vård
 • Vad är levande löss ägg?
 • Graviditet & lågt antal blodplättar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com