hur man säkert ta dina mediciner

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-10
När det gäller vad vi lägger i våra kroppar, bör vara extra noga. Vår existens är anmärkningsvärt. Under årens lopp har vi lyckats göra läkemedel för nästan varje sjukdom. Vi har även barnsäkra lock för att hålla våra barn säkert. Tyvärr har människor fortfarande inte tar tillräckliga försiktighetsåtgärder när det gäller att ta mediciner
1.
Kontrollera alltid utgångsdatum på dina läkemedel. Även OTC-medicinering kan bli farligt. Jag intas nyligen en multi-vitamin piller som hade gått ut 6 månader tidigare. Jag började kräkas och blev sjuk. Utan att inse vad som hade gjort mig sjuk, tog jag en annan multi-vitamin från samma parti av piller. Återigen blev jag mycket sjuk. Det var senare den kvällen jag äntligen tittade på flaskan av vitaminer och såg utgångsdatum. Vissa läkemedel kan bli dödliga, när de löper ut. Så det är en bra idé att alltid kontrollera utgångsdatum på några mediciner.
2.
Fråga din läkare hur läkemedlet ska lagras. Vissa läkemedel måste förvaras i kylskåp. De flesta läkemedel kan hållas på en sval, torr plats. Du bör inte förvara läkemedel i direkt solljus. Om du har gamla föräldrar eller äldre vänner, kanske du vill gå igenom sina medicinskåpet för dem och kontrollera utgångsdatum. Det kan vara svårt för dem att se när läkemedel löper ut och detta kommer att hjälpa till att hålla dem säkra. Min mamma har inte bra syn längre, så jag går igenom hennes mediciner en gång var 6 månader. På, paket, såsom, acetylsalicylsyra, hostmedicin, etc. Jag kommer att markera paketet med en märkpenna, så senare kan hon se om läkemedel är på väg att löpa ut.
3.
Om du har ett recept, ska du följa läkarnas anvisningar. Ta alla dina läkemedel, även om du börjar känna dig bättre. Tänk på att din läkare är inte tankeläsare. Du måste berätta för honom andra läkemedel du tar inklusive naturläkemedel och receptfria läkemedel. Vissa läkemedel kan ha en dålig reaktion på andra läkemedel.
4.
Var uppmärksam på andra ingredienser också. Kaffe, te och läsk, kan irritera magsäcken så att ibuprofen skulle kunna störa magen ännu mer. Även vissa astmamediciner min ökning sida påverkar om du dricker drycker med koffein.
Alkohol innehåller tunga i levern och tar detta med paracetamol kan orsaka leverskador.
Mjölk kan minska effekten av antibiotika.


Previous:nothing Next:hur man kan undvika att bli sjuk i höst

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra din förstoppning naturligt
 • malignt melanom hos barn
 • Vilka är de viktigaste organen i utsöndringsorganen systemet?
 • Anledningen fötterna sväller i värmen
 • Vilka är farorna med att dricka mjukt vatten?
 • Vad är tecken på rotavirus?
 • morgon huvudvärk hos barn
 • Vad gör en mjälte göra?
 • tetanusvaccin information
 • vad ger hCG i en gravid kvinna?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com