kan soja orsaka förstoppning?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-25
Det verkar finnas en kontrovers om huruvida sojabaserade formler orsak eller bota förstoppning. En del läkare främja dess användning, medan andra inte gör det. "Soy" avser livsmedel eller livsmedelsingredienser som är gjorda av en soja, som är en typ av baljväxter

Expert Insight

Dr Jeffrey W. Hull, en Alabama baserad barnläkare, tror att soja formler inte anses ett bra alternativ för spädbarnsuppfödning, och är ännu värre än ko-mjölk baserade formler, eftersom barnets tjocktarmen inte konstruerad för att hantera pall bulk och återstoden som Resultaten från mjölkbaserade och sojabaserad formler. Parents. com konstaterar att sojabaserad formler skapa hårdare avföring, som kan leda till förstoppning.

Uptodate. com säger att formel som ammas har två eller tre tarmtömningar per dag, men detta kan variera beroende på vilken typ av formel som de matas. Denna webbplats noterar också att soja formler orsaka hårdare avföring.

Påstådda fördelar

Å andra sidan rekommenderar Keepkidshealthy. com byta din baby till soja om han är förstoppad på teorin att en förändring av kosten kan lindra förstoppning och soja tenderar att ge mjukare avföring än mjölk.

Tänk på att det är inte heller ovanligt att spädbarn till stam och stöna när man försöker ha en avföring. Om avföring är mjuk eller vattnig, är barnet förstoppad inte.

Allergier mot komjölk

Några formel diande spädbarn kan bli förstoppad på grund av en allergi mot komjölk och kan finna det fördelaktigt att börja dricka soja mjölk, enligt Soynutrition. com. Spädbarn kan vara allergisk mot de proteiner som finns i formeln, instämmer Parents. com och övergång till soja kan vara svaret. Men gör soja avföring fastare men dessa barn med mjölkprotein allergi verkar svara bra på soja och deras hållplatser förstoppning. Å andra sidan, säger Kidsgrowth. com att soja formel kan resultera i lösare avföring.

Teorier /Spekulationer

Om du ammar ditt barn, rekommenderar Childhealthguide. com styrning klar av mejeriprodukter som mjölk, smör och ost för en stund om ditt barn är visar obehag och verkar vara svårt att ha en skål rörelse. Barnet kan vara känsliga för mejeriprodukter proteiner. Childhealthguide råd att ge er FLASKBARN en sojabaserad mjölkersättning om han kämpar med förstoppning. Om barnets förstoppning försvinner gradvis återinföra mjölkprodukter och se om han börjar brottas med förstoppning igen.

Överväganden

När ett barn flaskuppfödda och har kolik, byta hans formel i en sojabaserad en eller till en allergivänliga formel kan hjälpa, enligt Uptodate. com. Tänk på att detta varierar från barn till barn och du behöver diskutera detta med din barnläkare. Soja är dyrare än traditionell formel.

Previous:nothing Next:vad är en menskopp?

Relaterade artiklar


 • spädbarn Staph infektioner
 • Vilka är fördelarna med kakaosmör?
 • Hur läkarna testa om ett barn har tillägga?
 • hur många kalorier behöver bebisen en dag?
 • hur du håller koll på din menstruationscykel
 • vårdnivåer i hemtjänst
 • tecken på infektion efter gallblåsan kirurgi
 • define tendinit
 • spädbarn hand styvhet och skakat baby syndrome
 • klimakteriet och ilska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com